Vineri, 15 Martie 2019 17:08

O tînără din Anenii Noi s-a pomenit cu credit la bancă după ce și-a pierdut buletinul

351257O tînără în vîrstă de 26 ani, originară din raionul Anenii Noi și-a piedut buletinul de identitate în sectorul Botanica, municipiul Chișinău, în luna decembrie 2018.
Ulterior, persoane necunoscute au procurat în credit un telefon mobil de model „Samsung Galaxy A6” care a fost scris pe numele ei.
Tînăra s-a adresat cu o plîngere la Poliție pe faptul tragerii la răspundere a persoanelor necunoscute. În cadrul acţiunilor speciale de investigaţii şi de urmărire penală, ofiţerii de investigaţii ai sectorului Buiucani au identificat şi reţinut o tînără în vîrstă de 28 ani, care s-a dovedit a fi locuitoare a r-nului. Dubăsari.
Forţele de ordine au constatat că tînăra a găsit buletinul de identitate și avînd ca scop dobîndirea ilicită a bunurilor altei persoane, prin inducerea în eroare, aflîndu-se în incinta unui magazin de telefonie mobilă din sect. Buiucani, a cumpărat un telefon mobil în credit, pe care ulterior l-a vîndut la un preț de 2.000 lei, astfel obținînd un profit. Astfel, prin acțiunile sale a cauzat un prejudiciu în sumă de 5.379 lei. În cadrul audierilor, suspecta și-a recunoscut vina.
Pe marginea acestui caz a fost inițiată o cauză penală pentru escrocherie, iar tînăra riscă să fie sancționat cu amendă în mărime de la 27.500 lei la 42.500 lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore sau cu închisoare de pînă la 3 ani.

noi.md
ODIMM logo
280 70