Miercuri, 06 Martie 2019 16:41

Fiscul va institui posturi fiscale la comercianții de flori

261d9ad86ec9a55d99e7b8b3e4320bc1Serviciul Fiscal de Stat (SFS) va institui posturi fiscale la comercianții de flori din țară pentru a monitoriza activitatea acestora în ajunul Zilei internaționale a femeii, marcate la 8 martie, informează MOLDPRES.

În total, în zilele de 6 și 7 martie curent în țară vor activa peste 40 de posturi fiscale care vor supraveghea activitatea contribuabililor din acest domeniu.  

Potrivit SFS, acțiunile sunt organizate în contextul creșterii cererii de flori în ajunul sărbătorilor, fapt ce duce la sporirea riscului de încălcări fiscale, și anume: neutilizarea mașinii de casă și control la efectuarea decontărilor în numerar în scopul diminuării veniturilor și respectiv a impozitelor și taxelor aferente bugetului.

Serviciul Fiscal de Stat recomandă tuturor contribuabililor să se conformeze prevederilor legislației în vigoare, iar cumpărătorilor - să solicite bonul de casă la procurarea florilor.

SFS a mai instituit asemenea posturi fiscale în capitală în perioada 13-15 februarie curent. Astfel, în timpul monitorizării comercianților de flori, volumul livrărilor efectuat, conform datelor mașinilor de casă și control, a constituit 1,9 milioane de lei sau cu 263% mai mult față de aceeași perioadă a anului precedent, ceea ce este net superior volumelor înregistrate în afara perioadei posturilor fiscale.

ODIMM logo
280 70
WINEWIN 2020