Miercuri, 06 Martie 2019 16:31

Investitorii din Bulgaria și China vor să producă criptovalută în Transnistria

4d3fb588904493ad890ae73c140437deCamera de Comerț și Industrie bulgaro-chineză intenționează să implementeze în Transnistria cîteva proiecte importante de investiții pentru dezvoltarea tehnologiilor de tip blockchain și producția de criptovalute, transmite Noi.md.
Potrivit Camerei de Comerț și Industrie a Transnistriei, despre aceasta au declarat reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie bulgaro-chineză condusă de președintele acesteia, Viktor Azmanov, în cadrul unei întîlniri cu conducerea Camerei de Comerț și Industrie a Transnistriei. Oaspeții au fost interesați de posibilitatea încheierii unui acord reciproc avantajos cu reprezentanții companiei de administrare a Zonei Economice Libere pentru dezvoltarea tehnologiilor blockchain în Transnistria.
În cadrul ședinței, Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Transnistriei, Iurii Ganin, i-a prezentat părții bulgare situația economică din regiune, a vorbit despre exporturile și importurile cu țările UE, despre industria transnistreană în ansamblul, pecum și despre posibilitățile energetice ale Transnistriei și despre particularitățile tranzitului resurselor energetice.
Un accent deosebit s-a pus pe schimbările recente în legislația transnistreană privind investițiile, în ceea ce privește beneficiile și preferințele. Partea bulgară și-a exprimat dorința de a-și amplasa ferma de mining pe teritoriul zonei Tehnopark, folosind avantajele prevăzute de legea actuală privind investițiile, precum și garantarea condițiilor de afaceri stabile.
După cum s-a menționat, planurile Camerei de Comerț și Industrie bulgaro-chineză includ implementarea a două proiecte de investiții în valoare de 3 milioane și 15 milioane de euro. CCI Transnistreană a declarat că este gata să ofere investitorilor străini consultanța necesară.


noi.md

ODIMM logo
280 70