Miercuri, 11 Iulie 2018 08:51

Cum este să faci vlogging despre frumusețe la aproape 60 de ani? Istoria Veronicăi Sandul

HeaderSandul 1200x675

Te-ai întrebat vreodată cum este să faci blogging și vlogging la 59 de ani? Veronica Sandul este exemplul viu că acest lucru este posibil, mai ales dacă îți place.

Veronica Sandul este medic cosmetolog de profesie. Având multe cunoștințe practice și teoretice, ea a hotărât să își facă un cont de YouTube și un blog. Acolo, Veronica oferă femeilor sfaturi despre frumusețe, sănătate, îngrijirea copiilor sau sport.

O idee născută peste ocean

Ideea de a face un blog de frumusețe i-a venit încă în 2010, când a mers pentru prima dată la fiica sa în Canada. A motivat-o modul de viață pe care îl duceau doamnele în vârstă de acolo.

„Am văzut cum doamnele de vârsta elegantă sunt active, pun accent pe frumuseţea lor interioară și exterioară. Tot în acea perioadă, ginerele meu și-a făcut un blog, iar eu am văzut întregul proces. Atunci, mi-am zis că voi face și eu unul cândva”, povestește Veronica.

Șase ani mai târziu, în 2016, Veronica şi-a lansat blogul și canalul de YouTube pe care l-a numit „Frumusețea vârstei elegante”. Spune că este motivată de ideea de a dărui oamenilor din cunoștințele pe care le-a obţinut de-a lungul anilor.

„Există un pahar imaginar, care se umple odată cu vârsta, iar eu simt necesitatea să-l dăruiesc. Primesc plăcere de la faptul că îi fac pe alții fericiți cu informația pe care le-o ofer, prin secrete de frumusețe, susținere și motivație. Vreau să fac femeile de la noi să înțeleagă că orice vârstă este frumoasă și că trebuie să se iubească așa cum sunt”, spune Veronica.

Poţi învăţa YouTube-ul făcând notiţe în carnet

De aproape doi ani, Veronica publică pe YouTube câte trei video-uri pe săptămână, iar pe blog câte un articol pe lună. Recunoaște că în primul an a învățat mai mult cum funcționează aceste platforme. Acum face totul singură: filmează, editează, încarcă video-uri și articole.

„Pe internet sunt foarte multe instrucțiuni despre cum să îți faci un canal. Am învățat de la Academia YouTube, de la alți vloggeri, dar şi din tutoriale video. Am chiar și câteva carnete în care îmi notam, iar apoi aplicam în practică. Conștientizez că mai am încă de învățat. Îmi doresc mult să-mi cumpăr o cameră performantă”, spune Veronica.

La început obișnuia să transforme întreaga casă într-un decor. Odată cu experiența a învățat ce și cum are de făcut. Acum o susţine şi soţul, care era iniţial sceptic.

Potrivit statisticilor, 70% dintre persoanele care o urmăresc sunt din România și doar 6-7% din Moldova. Cei mai interesați de sfaturile ei de frumusețe sunt persoanele de peste 30 de ani. Îi face plăcere când primește comentarii, dovadă că munca nu-i este în zadar.

„Multe idei de video-uri mi-au venit din comentariile oamenilor. Uneori pot sta până târziu pentru a răspunde la mesaje și comentarii. Asta e cea mai mare plăcere și răsplată”, spune Veronica.

O vorbă bună pentru un comentariu răutăcios

Veronica nu este lipsită și de comentarii răutăcioase, însă le face față cu ușurință. Mereu încearcă să găsească un cuvânt bun chiar și pentru cei care încearcă să o jignească.

„Odată, o persoană a comentat la un video întrebându-mă răutăcios câte operații estetice am. Eu i-am spus că niciuna și l-am îndemnat să privească filmulețele mele pentru a vedea cum mă mențin în formă”.

Vloggerul care o inspiră cel mai mult este franțuzoaica de 65 de ani, Nicole Tonnelle. Aceasta are un canal despre frumusețe. Periodic, Nicole Tonnelle promovează pe pagina sa vloggerițe care fac recenzii la produse de frumusețe. Unul dintre visurile Veronicăi legate de vlog este să fie și ea una dintre aceste femei. Fiind în Moldova îi este totuși mai dificil, pentru că nu are la îndemână produsele de brand.

Acum face totul din plăcere și nici măcar nu s-a interesat despre cum ar putea face bani din canalul său. „Fac asta pentru că îmi place, banii nu sunt scopul meu. Nu m-am gândit la asta și nici nu mă preocupă”.

„Eleganța înseamnă să fii în armonie cu tine”

Veronica este adeptă a unui mod de viață sănătos. Fiecare dimineață o începe cu un pahar de apă și fructe pe stomacul gol. Face sport, mănâncă sănătos și are grijă să fie mereu hidratată.

„Aș recomanda doamnelor ca în fiecare dimineață, uitându-se în oglindă, să-și spună că se acceptă și se iubesc așa cum sunt. La vârsta noastră elegantă este preferabil să se facă zilnic cel puțin o mini mască de 2-3 minute cu ce este prin bucătărie, smântână, iaurt. O dată sau de două ori pe săptămână sunt recomandate măști potrivite tipului de ten. Îngrijirea tenului este un lucru foarte important”.

Veronica nu tinde neapărat să aibă cele mai scumpe produse pentru îngrijire. Ea este adepta procedurilor naturiste. „Scopul meu nu este să cheltui cât mai mulți bani pentru produse. Există multe remedii naturale care sunt eficiente. Spre exemplu, dacă nu am demachiant, folosesc ulei”, spune Veronica.

Veronica este de părere că omul trebuie să fie în armonie cu trupul și sufletul său. Din acest motiv, ea citește și meditează mult. Pentru ea, „vârsta elegantă” este cea la care te accepți.

„Ce este eleganța? Este atunci când ești în armonie cu tine și ai un bagaj de experiență de viață pe care poți și vrei să o dăruiești”.

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика