Duminică, 19 Aprilie 2015 17:07

În Moldova a fost patentată o rețea unică de publicitate pentru Instagram

negara businessclass 1Rețeaua AdInsta®, destinată proiectului de masă de Internet, Instagram, funcționează în baza principiului de hashtag. De asemenea, există și o aplicație pentru iPhone/iPad/Apple iWatch.

Hashtag-ul este o marcă specială, cu ajutorul căreia pot fi căutate postările pe un anumit subiect, în cadrul rețelelor de socializare. Pentru a crea un hashtag este necesară plasarea semnului „diez” înainte de cuvântul cheie - #ads, #adinsta, #yourbrandname. Semnul # (dash) transformă cuvântul sau fraza într-un link. Dacă accesezi acest link, pot fi vizualizate toate postările care au fost etichetate cu acest hashtag. Această direcție este foarte populară în rândul specialiștilor de lead generation (lead – o acțiune finisată, de exemplu, înregistrarea pe site sau o cumpărătură).

Hashtag-ul a început să fie utilizat prima dată în cadrul rețelei de socializare Twitter, fiind o metodă comodă pentru clasificarea tweet-urilor (a postărilor, mesajelor). De exemplu, dacă tweet-ul conține eticheta #marketing, atunci acest cuvânt va deveni un link și tweet-ul vostru va fi inclus în lista de rezultate pentru cuvântul cheie căutat. Conform statisticii, etichetându-vă tweet-urile cu hashtag-uri, se mărește dublu implicarea utilizatorilor în tweet.

Rețelele de socializare Twitter, Facebook, Vkontakte, Instagram, Pinterest, Google+, Vimeo, Flickr, Tumblr susțin hashtag-urile.

Antreprenorul pe internet din Moldova, magistru în informatică, Alexandru Negară pe 30 ianuarie 2015, a înregistrat la Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală (AGEPI) platforma de marketing digital pentru rețeaua de socializare Instagram, „AdInsta®”, care utilizează un algoritm unic, ce permite utilizatorului să câștige în baza hashtag-urilor populare, pe scară globală.

Cu această ocazie a fost emis un brevet internațional cu numărul 4065.

ios ready1Un aspect important: în cadrul acestei rețele de publicitate nu sunt utilizate tehnologiile sau setările de cod Instagram, doar algoritmi și metode exclusive.

„Lucrez la această platformă din anul 2013, - a spus Alexandru Negară pentru mybusiness.md. - Și o voi dezvolta în continuare, deoarece sunt ferm convins de faptul că, deja peste câțiva ani, hashtag-urile vor înlocui parțial sau totalmente modalitățile actuale de plată „pe număr de vizualizări”, „pe număr de click-uri”, „pe număr de conversii” ș.a. în publicitatea pe internet.
Proiectul a fost deja nominalizat în cadrul concursurilor internaționale „Premiile Runet”, F6S.COM ș.a. Acest startup nu este finanțat de către investitori, ci se dezvoltă pe cont propriu. Dacă investitorilor le va fi interesantă ideea și vor fi dispuși să ajute cu finanțarea – voi fi deschis pentru discuții”.

Deocamdată, Alexandru dezvoltă un „Cabinet personal” pentru automatizarea procesului de plasare a anunțurilor în rețeaua AdInsta®.

Foto: BusinessClassArticol pregătit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика