Miercuri, 05 Iunie 2019 18:26

ANALIZĂ: Piața internetului fix continuă să crească, iar dinamizarea concurenței va facilita accesul populației la acest tip servicii

Piața internetului fix în bandă largă continuă să crească, iar în primul trimestru 2019, numărul de abonați a ajuns la aproape 632 de mii.

Vânzările operatorilor au crescut cu 6,2% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2018 și s-au cifrat la 350 milioane de lei. Lider pe acest segment de piață rămâne în continuare operatorul național Moldtelecom, se arartă într-o analiză publicată de PoștadeȘtiri. Potrivit sursei, în ultimul timp destul de activ pe acest segment de piață a devenit şi operatorul de telefonie mobilă Orange.

În aceste condiții, în perioada următoare, nu sunt excluse modificări în structura pieței, pe fundalul dinamizării concurenței, iar din această luptă are de câștigat clientul.

În prezent, Republica Moldova este printre țările lumii cu cel mai rapid Internet, conform studiilor internaționale de specialitate. Unul din promotorii dezvoltării industriei IT și de comunicații este actualul premier Pavel Filip, care, atât din funcția de ministru al Tehnologiilor Informaționale, dar din poziția de prim-ministru, a promovat și a susținut dezvoltarea industriei IT.

Unul din proiectele de bază elaborate și implementate la inițiativa lui Filip este “Moldova IT Parc”, habitat ce oferă condiții favorabile pentru dezvoltarea industriei, dar și de atragere a investițiilor și de creare locurilor noi de muncă.

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика