CE 1160x100 4 2

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 95

Joi, 15 Martie 2012 02:00

Jocul pe terenul propriu

Jocul pe terenul propriuFondatorii companiei „Arilux" SRL Victoria şi Vasile Boldurescu consideră că, în prezent, pentru a avea succes în business nu este neapărat să ai studii în domeniu. Este mult mai important să ai abilităţi şi înclinaţie: atunci afacerea ta va fi invincibilă.

Ambii au suficiente temeiuri pentru asemenea convingeri. Victoria este profesoară, iar Vasile a obţinut diploma de inginer, apoi de jurist. Pe parcursul vieţii nu chiar atât de bănoase, Victoria şi-a descoperit înclinaţia spre afacerile cu articole de galanterie, modelarea şi confecţionarea genţilor pentru femei. Timpul şi condiţiile necesare pentru reorientare i le-au oferit cele două concedii de maternitate consecutive. În anul 2008, Victoria a reuşit să se concentreze asupra activităţii firmei. Cu un an şi jumătate în urmă, abandonând practica de jurist, i s-a alăturat şi Vasile.

„Există foarte multă literatură, spune Vasile Boldurescu. - Este Internetul. De aceea, dacă vrei foarte mult, poţi învăţa câte ceva. Trebuie să-ţi placă ceea ce faci. Atunci totul îţi va reuşi".

Au luat în chirie 150 m.p. de spaţiu pentru producţie. Am cumpărat câteva maşini second hand. Au angajat oameni, la fel fără experienţă şi studii specializate. Am învăţat toţi împreună şi treptat am reuşit.

Jocul pe terenul propriu"Secretul business-ului nostru constă în faptul că în procesul de elaborare a colecţiei ne orientăm spre tendinţele altei pieţe – celei de încălţăminte”, spune Victoria. „De aceea nu avem de unde să preluăm reţete, forme şi stiluri deja gata. Trebuie să inventăm singuri”.
Acum "Arilux" are, în afară de proprietari, 12 angajaţi, plus, contabilul şi mecanicul. Se cumpără utilaj nou, drept că din China.
"Maşinile germane costă circa 1,5 mii de euro, - explică Vasile. - cele chinezeşti pot fi cumpărate cu cinci-şase mii de lei. Ele rezistă doi ani de lucru".

Firma are patru buticuri (arendate) în centrele comerciale din Chişinău. În afară de aceasta, producţia este cumpărată angro de magazinul „Unic”, întreprinzătorii din raioanele ţării. Cu precauţie au început să facă cumpărături businessmenii din Kiev.
Acest fapt îi încurajează pe fondatori că au posibilitate să exporte în şara vecină. În acest caz, din contul creşterii vânzărilor vor putea reduce costul de producţie. Încă o posibilitate de reducere a cheltuielilor firmei le-au propus în cadrul proiectului USAID CEED II, partenerul căruia "Arilux" a devenit cu doi ani în urmă. Proiectul a convenit că „Unic” şi centrul comercial "Zorile" vor oferi câte un etaj pentru producţia industriei uşoare din Moldova, în condiţii preferenţiale.
Un alt "truc" al companiei "Arilux" este şi faptul că genţile sunt confecţionate câte 20 de unităţi şi doar în cazul unui succes incontestabil sunt fabricate repetat modele anterioare, dar în alte nuanţe. De aceea producţia întreprinderii este unică.

www.arilux.md

Materialul a fost pregătit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика