Miercuri, 21 Septembrie 2016 09:17

Campania „Eu vin din Moldova” prezintă vinăriile din țară: ASCONI (Video)

harta Asconi

„Asconi Winery” este una dintre cele mai performante vinării din țară, care procesează anual circa 3500 de tone de struguri, utilizând echipamente și tehnologii de ultimă generație. Întreprinderea deține plantații proprii de viță-de-vie cu suprafața de 506 ha cu soiuri internaționale și indigene, suprafața cărora este extinsă fiecare an.

În anul 2015 „Asconi” a primit trofeul „Cea mai bună companie vinicolă” din Republica Moldova, pentru performanțe deosebite, dar și pentru abilitatea de a se reorienta în condiții de criză, compania reușind să-și diversifice rapid și eficient piețele de desfacere, astfel încât să nu fie afectată de embargourile impuse de Federația Rusă. „Asconi” exportă anual peste 857.000 de litri de vin, care ajung pe piețele statelor UE, China, SUA, Taiwan, Canada, Australia, Japonia ș.a, cât și pe piețele tradiționale din CSI.

Compania participă în mod constant la concursuri specializate internaționale, de unde revine cu premii și medalii, doar în 2016 obținând peste zece distincții la așa concursuri precum Concours Mondial du Bruxelles, Decanter World Wine Awards, International Wine and Spirits Competition și Berliner Wine Trophy, fapt care confirmă calitatea produselor sale.

Acesta este primul dintr-o serie de 10 filmulețe despre vinăriile din țară, care vor fi prezentate pe parcursul următoarelor 2 săptămâni.

MyBusiness.md

Яндекс.Метрика