CE 1160x100 4 2

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 95

Joi, 08 Iulie 2010 03:00

Un hobby util sau cum să câştigi bani din plăcere

În Occident demult există moda la aşa numitul „business personal” – magazine mici, unde lucrează o singură persoană, care este şi proprietarul sau fondatorul afacerii. Asemenea companii se dezvoltă foarte rapid, iar totul începe ca un hobby.

Un hobby util sau cum să câştigi bani din plăcereÎn Moldova de asemenea sunt persoane care au reuşit să-şi transforme pasiunea într-o adevărată afacere. Am reuşit să facem cunoştinţă cu Tatiana, care practică scrapbooking-ul

M.B. Cum a apărut ideea unei afaceri casnice?

T.Totul a început ca un simplu hobby, dar mulţi cunoscuţi m-au rugat să le realizez ilustrate la comandă. Cu banii câştigaţi am procurat materiale şi am decis să mă ocup serios de producerea ilustratelor.

M.B. Este o afacere sau totuşi e un hobby?
T. Sincer vorbind, nu pot spune că această ocupaţie este o afacere. Pentru mine este un hobby fără care deja nu-mi pot închipui viaţa. Banii reprezintă un moment pozitiv secundar. Această ocupaţie este pentru mine o posibilitate de dezvoltare în continuare.

M.B. Cum realizaţi producţia?M.B. Как вы сбываете продукцию? Хобби как старт: заработать на любимом деле
Т. În mare parte prin Internet. Uneori particip la iarmaroacele caritabile de produse handmade.

M.B. Ce fel de publicitate folosiţi?
T. De obicei plasez anunţuri în Internet – pe forumuri şi alte site-uri, dar lumea mă găseşte şi prin intermediul site-ului meu personal.

M.B. De ce aţi hotărât să practicaţi anume scrapbooking-ul?
T.Pentru că este cel mai interesant, atractiv şi multilateral hobby! Aici poţi realiza tot ce-ţi doreşte inima – ilustrate, albume, rame foto, lădiţe, cufăre etc. Acest hobby m-a captivat definitiv!

M.B. Are viitor acest gen de activitate/artă?
T. Cred că da! Oricine ar fi plăcut surprins să primească un cadou simpatic confecţionat manual, fie că este vorba despre o simplă ilustrată sau un album întreg.

M.B. Ce părere au concetăţenii noştri despre obiectele de artizanat, le apreciază?
T.Sunt persoane care care apreciază şi iubesc foarte mult obiectele de artizanat, dar sunt şi cei care nu pricep nimic. Dar bucură faptul că în Moldova există totuşi oameni care apreciază obiectele de artizanat!

M.B. De unde vă inspiraţi, atunci când creaţi?
T. De regulă ideile apar după vizitarea unor site-uri şi bloguri.

M.B. De unde procuraţi materialele?

T.Le comand în internet magazinele de peste hotare, câte ceva procur în Chişinău.

M.B. Nu vă pare rău să vindeţi ceea ce a fost creat cu mâinile proprii?
T. La început îmi părea foarte rău, însă această etapă a trecut, oricum lucrările mele rămân sub formă de fotografii, pe blog

Este foarte interesant să revezi lucrările realizate cu un an sau chiar 2-3 ani în urmă.
Aş dori să le dau un sfat celor care au un hobby serios. Nu vă fie teamă să transformaţi acest hobby într-o afacere profitabilă, care va permite să vă dezvoltaţi şi să cunoaşteţi noi obiecte şi lucruri interesante.

Un hobby util sau cum să câştigi bani din plăcereUn hobby util sau cum să câştigi bani din plăcereUn hobby util sau cum să câştigi bani din plăcere

Materialul a fost pregătit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика