Joi, 17 Ianuarie 2019 17:21

Cum aflăm datele de contact ale unui site anonim?

depositphotos 40349923 stock photo businessman with bag over headÎntrebare: Un portal de știri a preluat articole de pe site-ul nostru fără indicarea sursei, iar uneori publică materiale care lezează onoarea și demnitatea membrilor redacției noastre. Deoarece nu și-a făcut publice datele de contact, am solicitat Î.S. „MoldData” să ne spună cine sunt deținătorii portalului. Autoritatea ne-a răspuns că nu ne poate furniza astfel de date, fără acordul subiectului. Cum pot afla cui aparține acest portal?

Răspuns: Din păcate, legislația în vigoare nu obligă site-urile să se înregistreze și să-și afișeze datele de contact. În situația dată, vă recomand să vă adresați la Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, cu solicitarea de a se expune pe marginea cazului și de a obliga Î.S. „MoldData” să vă prezinte datele solicitate. În cerere trebuie să precizați în ce scop aveți nevoie de aceste date.

O altă cale ar fi să atacați în instanța de judecată răspunsul pe care l-ați primit de la Î.S. „MoldData”, urmând ca instanța să ceară avizul Centrului pentru soluționarea litigiului.
 
Prima opțiune pare mai potrivită pentru dvs., ca timp și resurse.

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика