CE 1160x100 4 2

Sâmbătă, 13 Februarie 2021 09:48

Karamalak comentează informația despre reținerea sa: O provocare

20210211013611 709302Grigorii Karamalak spune că nu a fost reținut de către nicio structură, iar știrea publicată de mai multe media, la începutul acestei luni, este una falsă. 

„Nici eu nu pot înțelege toată forfota din mass-media din 1 februarie. Nu este nimic adevărat. A fost o știre falsă, publicată la comandă pentru a mă denigra. Eu intuiesc de unde a venit această „informație””, a declarat Karamalak, într-un interviu pentru argumenti.ru, transmite Unimedia.

Karamalak, care locuiește de peste 20 de ani în Federația Rusă, având și cetățenia acestui stat, a făcut mai multe dezvăluiri despre trecutul său, pentru a explica „de unde a fost lansată provocarea cu arestul”.

„Până să emigrez în Rusia eu aveam o afacere în domeniul vinului în Moldova. Însă în anul 2000, autoritățile de atunci au decis să-mi ia afacerea.

Eu am fost reținut, m-au ținut după gratii mai bine de 8 luni, mi se cerea să transmit în proprietatea altor persoane sau structuri, eu categoric am refuzat. 

În rezultat, am fost eliberat cu interdicția de a părăsi țara, eram permanent amenințat că se va întâmpla ceva cu mine sau cu apropiații mei. 

Pentru siguranța familiei am fost nevoit să părăsesc țara mea. Am plecat în Rusia, iar în 2013 am obținut cetățenia acestei țări.

Totuși, uneori mai primesc diferite „clinchete” și eu înțeleg de unde acestea vin.

Pe parcursul mai multor ani, în Moldova era un oligarh scandalos și foarte influent, Vladimir Plahotniuc, cu care am avut neînțelegeri pe mai multe chestiuni. 

El mulți ani m-a filat și încerca să se răzbune. Datorită „grijii” sale, în Moldova au fost arestați mulți dintre prietenii mei și parteneri și mi-au fost luate părțile ce-mi aparțineau în unele afaceri.

Aceste confruntări permanente au durat mulți ani, până a venit 2019 când s-a produs „minunea” și păpușarul Plahotniuc a fugit din țară.

Cred că această așa-numită „reținere” a mea au încercat să mi-o organizeze „lichelele” lui Plahotniuc, or, în Moldova au rămas suficienți de mulți dintre aceștia, unii chiar foarte influenți. Unii sunt deputați din partea PD, condus anterior de Plahotniuc.

Să fie clar, eu nu am fost reținut de nicio structură de ordine.

În 2019, în octombrie, am fost audiat în Moldova, iar instanța a pronunțat o decizie pe dosarul penal ce are o vechime de 22 de ani. În sfârșit, dreptatea a învins, iar eu am fost declarat nevinovat în acele cauze pe care mi le-au fabricat. 

Pe 17 octombrie am fost scos din lista persoanelor date în căutare de Interpol, iar peste 10 zile, la 27 octombrie, autoritățile Moldovei au solicitat din nou, în baza unui alt dosar vechi, pe care eu nici nu îl cunosc, să fiu dat în căutare de Interpol. 

Acum încercăm, iarăși, să demonstrăm că toate acestea sunt fabricate la comanda lui Plahotniuc și a anturajului său”, a povestit Karamalak.

În plus, omul de afaceri a negat că ar fi hoț în lege sau că ar fi condus vreo grupare criminală.

„Îmi este foarte neplăcut că un șir de mass-media mă numesc „hoț în lege”. 

Niciodată nu am fost hoț în lege, niciodată nu am fost liderul vreunei grupări criminale, de aceea vreau să solicit acestor surse media să dezmintă aceste informații pe care le-au tirajat, în caz contrar îmi voi apăra onoarea și demnitatea în instanța de judecată”, a mai spus Karamalak.

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика