Sâmbătă, 04 August 2018 13:47

Unde în Chișinău găsim cea mai bună înghețată artizanală. Partea a II-a

unde in chisinau gasim cea mai buna inghetata artizanala partea a 2 a

Continuăm să vă prezentăm localurile din Chișinău, unde ne putem delecta cu înghețată. La pahar, în cornet, cu gust de căpșune sau de ce nu, de crabi. Să vedem, deci, prin ce ne uimesc restaurantele și cafenelele din capitală de această dată.

1. Chiar de la deschiderea restaurantului, cei de la Morimoto au introdus în meniu și înghețata. Jocul fanteziei și experimentele i-au determinat să prezinte acest produs într-o altă postură, oferind vizitatorilor înghețată cu gust de crab sau somon! Pentru cei care comandă un steak de somon, bucătarul-șef al restaurantului îl complementează cu înghețată. La prima vedere aceasta nu se deosebește cu nimic de ce suntem obișnuiți, însă după ce o gustați, vă dați seama că mâncați ceva neordinar. Astfel, dacă doriți o înghețată cu gust mai extravagant, nu ezitați să intrați în acest local pentru a trăi o experiență gustativă de neuitat.
s01 4854
O alternativă asemănătoare înghețatei oferită de Morimoto este desertul „Parfait”, la fel de răcoritor și delicios.

2.La Motiko se creează deserturi tradiționale japoneze de aproape un an, inclusiv și înghețata artizanală. Aici găsim înghețată de fistic și sorbeturi din pepene galben, pepene verde, piersic, măr verde, portocală și grapefruit. Toate sunt făcute din ingrediente naturale. Chiar dacă ideea deserturilor de aici are rădăcini japoneze, rețeta înghețatei și tehnica ei de preparare sunt similare gelateriilor italiene.
s01 4990
Toate înghețatele de aici sunt delicioase și deosebite, însă cea mai solicitată este cea de fistic, chiar dacă este mai scumpă – 139 lei pentru 400 gr. Dacă vă plac sorbeturile, să știți că pentru ele va trebui să achitați 89 de lei pentru 400 gr.

3. Un alt local ce își produce propria înghețată este Morpho - Fabulous Desserts & Macarons - o mică Franță în centrul Chișinăului. Pornind de la producerea deserturilor de tip macarons, bucătarii restaurantului au hotărât facă și înghețată de acest gen. Fructe de pădure, pepene galben, piersic, cafea, fistic, banană, snickers, amarene - sunt gusturile dulci și sățioase pe care le puteți găsi aici. Cu doar 32 lei puteți procura un Ice-Cream sandwich macarons „J’adore” , iar cu 42 lei - La crème glace „J’adore”.
s01 4952
Pentru a fi redat gustul autentic francez, din care sunt inspirate deserturile, a fost invitat un specialist din Ucraina care supraveghează acest proces. Din Morpho - Fabulous Desserts & Macarons veți ieși nu doar cu un post gust îmbietor, dar și cu o serie de poze cool.

4. De ceva timp, Mi Piace Ristorante & Pizzeria, încântă clienții cu propria înghețată. Reieșind din ideea localului de a realiza un produs autohton calitativ și continuând cu intenția de a educa consumatorii spre o alimentație corectă, astăzi localul propune un desert mai special. Aici găsiți înghețată albă, cu ciocolată, caramelă, fistic și alune de pădure, dar și sorbeturi de mango, fructe de pădure, căpșune, coacăză, lămâie. Din deserturile mai speciale, putem menționa sorbetul cu lamâie și spumant sau cel de gin tonic. Un asorti din 3 bile de 100 gr, costă 50 lei. De asemenea, dacă clientul restaurantului nu se poate decide, acesta poate degusta desertul înainte de a-l alege. Având un bucătar-șef cu studii la Carpigiani Gelato University (universitate din Italia specializată în crearea înghețatei artizanale), acest local va avea mereu, în arsenal, noi combinații și noi gusturi. De aceea, în luna august să vă așteptați la noi surprize culinare. Se utilizează doar ingrediente naturale: lapte de la propria fermă de vaci, ouă de la găinile proprii și fructe de sezon.
s01 4801
Fiecare produs culinar de la Mi Piace Ristorante & Pizzeria, are o istorie, ce demonstrează că lumea gastronomică e mai mult diversă decât pare.

5. Observăm în ultima perioadă că producătorii locali își pun în mișcare fantezia, pentru a cuceri consumatorii nu doar prin gust, dar și prin așezonare, care poate fi la fel de spectaculoasă. Un exemplu în acest sens este și Rosa Cremosa, un producător a cărui metodă de fabricare a înghețatei amintește de cea thailandeză. O priviți cum se face, apoi o mâncați cu poftă.
rc4
6. Acum înghețata specifică regiunii de sud a Italiei, poate fi găsită și la Chișinău ldi2- în cafeneaua La Dolce Italia. Localul produce înghețată pe bază de lapte, pe bază de apă, care este potrivită pentru cei cu intoleranță la lactoză și înghețată hipocalorică, pentru diabetici. Dispun de o gamă largă de gusturi: fistic, alune, nucă grecească, ciocolată neagră, cacao, înghețată albă cu diverse gemuri, fructe confiate, căpșune, fructe de pădure, mure, afine, pepene galben etc. La dorința consumatorului acestea pot fi așezonate cu fructe proaspete. Cea mai solicitată este înghețata pe bază de lapte, pentru că este mai cremoasă. Poate fi servită în pahare sau în conuri crocante făcute pe loc. Dacă sunteți un iubitor înrăit al înghețatei, să știți că localul vinde și la kilogram. Prețul este de 235 lei pentru un kg și de doar 19 lei pentru o bilă de înghețată. Producătorul o mai numește înghețată vie, datorită termenului de valabilitate redus, de 30 de zile.

7. Nu uităm de Ciao Cacao, înghețata care poate fi găsită la Andy’s Pizza, La Plăcinte și la MallDova, având gusturi și arome din cele mai diverse: stracciatella, cheesecake, mascarpone, cookies, mentă, tiramisu etc. Se vinde atât la pahar, cât și în cornulețe.
s01 4169
8. Am mai dori să menționăm o patiserie din Chișinău, care propune înghețată artizanală- Delice d’Ange. Cu părere de rău nu am reușit să luăm legătura cu administrația localului.

Lumea înghețatei este una foarte variată și asta ne-o demonstrează cu certitudine și localurile din capitală. Important este să fim deschiși pentru noi experiențe gustative, savurând acest delicios desert al verii.

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика