Joi, 26 Iulie 2018 12:12

Unde în Chișinău găsim cea mai bună înghețată artizanală

localurile din chisinau care produc propria inghetata artizanala

Ne-am obișnuit să procurăm înghețată din magazine sau din stradă, atunci când ne vine pofta. Puțini însă știu că în Chișinău putem găsi o serie de localuri, în care este produsă propria înghețată artizanală! Madein.md a identificat câteva din ele.

1. Rozmarin Café! Poziționându-se un local care susține consumul produselor naturale, încă de la deschidere își produc propria înghețată și se consideră avantajați din acest punct de vedere. Înghețata este produsă după o rețetă italiană, cu arome de vanilie, stracciatella, iaurt cu fructe de pădure și banană cu scorțișoară. De asemenea, aici este produs și sorbetul din zmeură, căpșună, fructul pasiunii și vișină. Este potrivit de răcoritor pentru timpul de vară! La dorința consumatorului, desertul poate fi glazurat cu ciocolată sau asezonat cu gem de căpșune și coacăză. Specialitatea casei o reprezintă, de fapt, brioșa cu înghețată și nuttela. Dacă vi s-a făcut poftă, să știți că un astfel de deliciu costă între 35 și 38 de lei, în funcție de produsul ales.
s01 2602
2. Gustos și sănătos! Un alt local care se axează pe consumul produselor naturale este Hostaria Amarcord. Un restaurant cu bucătărie tradițional italiană, care a creat un mix dintre tradiționalul sorbet și înghețată din ingrediente sută la sută autohtone: fructe proaspete sau congelate (fructe de pădure, zmeură, căpșune și mure), o linguriță de zahăr tos și frișcă. Cu ajutorul unui robot de bucătărie, în doi timpi și trei mișcări aveți parte de o astfel de înghețată. În așa condiții, produsul se menține mereu proaspăt. Cu 60 de lei vă puteți desfăta din acest desert.
s01 29077
3. Dacă e să vorbim despre o înghețată artizanală exotică, servită într-un mod mai neordinar, atunci ar fi necesar să menționăm localul Diplomat Club Hotel & Restaurant. Și ei se simt favorizați, pentru că au creat ceva neobișnuit pentru consumatorul local. Al doilea an consecutiv, bucătării acestui local produc înghețată din ingrediente naturale, fără adaosuri, aromatizanți artificiali sau coloranți. Excentrică la prima vedere, aceasta ademenește prin crusta de cocos, lămâie sau portocală. Arată cu adevărat spectaculos. O astfel de plăcere poate costa de la 60 la 80 de lei.
s01 2953
4. Se pare că este tendința ultimilor ani să se mănânce vegan, eco, organic. Având în viziune acest concept, cei de la Bio Organic Raw Café produc înghețată raw vegană. O înghețată cu multe beneficii! Pe lângă faptul că este sănătoasă și menține senzația de sațietate, este perfectă pentru cei care au intoleranță la lactoză, sau pentru cei care practică sportul, datorită proteinelor și grăsimilor saturate pe care le conține. Înghețata raw vegană este făcută pe bază de lapte vegetal, nuci caju hidratate și cu adaos de cacao, căpșune, mango sau oricare alt fruct la dorința consumatorului. Ca și toate deserturile raw, acestea se gătesc la rece, fără a fi procesate chimic sau termic, astfel, păstrându-se nutrienții și mineralele din ingrediente.
s01 2999
La Bio Organic Raw Café, puteți găsi înghețată pe stick și pufoasă, ambele cu aceleași gusturi, doar că la prețuri diferite (25-40 lei în funcţie de gramaj și respectiv 60 de lei). Destul de specifice sunt și gusturile de înghețată din acest local: cărbune activ de cocos sau ceai matcha cu efect revigorant. Cele mai solicitate rămân a fi cele de căpșune și ciocolată cu caramelă.

5. Recunoscut după berea artizanală pe care o produce, din iunie 2018 Lumen Craft Pub își încearcă forțele și în lumea înghețatelor locale. Bucătrii din acest local propun consumatorilor propria lor viziune despre acest produs. Inspirați din occident, au în meniu 23 de tipuri de înghețată cu gusturi tradiționale: fistic, ciocolată, zmeură, fructe de pădure și trenduri internaționale: bubble-gum, raffaello, fererro rocher, kinder bueno etc. Se servește în bubble wafers, făcute după o rețetă belgiană, cu diferite toppinguri: ciocolată, gemuri variegato și fructe siropate. La doar 20 de lei bila, vă alegeți cu un desert cremos, intens, bun de a vă lua zborul! De ce? Pentru că o puteți găsi doar la aeroport.
img 5166
6. O dată cu lansarea meniului nou, un alt local din Chișinău s-a decis să producă înghețată. Astfel, din primăvara anului 2018, la Uptown puteți servi și înghețată artizanală. Din principiu nu au optat pentru înghețata industrială, pentru că și-au dorit să propună consumatorului un produs veritabil, făcut ca acasă, folosind doar ingrediente naturale, fără adaosuri și desigur autohton. Astfel, cu doar 35 de lei puteți savura o înghețată la Uptown, ce vă va aminti de gustul plombirului din copilăriei. Se recomandă a fi servită fără topping-uri, și totuși, la dorința clientului, poate fi suplimentată cu fructe, ciocolată sau caramelă.
s01 3949
7. Și desigur cine nu cunoaște înghețata pufoasă de la McDonald's, la cornet sau la pahar cu diverse topping-uri. Administrația restaurantului ne-a spus că această înghețată se produce, la fel, în Moldova.

Unul dintre marele avantaje a îngheţatei artizanale constă în faptul că aceasta rămâne mereu proaspătă, iar clienţii cofetăriilor sau gelateriilor o consumă imediat după preparare. Mai mult ca atât, ea se prepară doar în funcţie de necesităţile zilnice ale localului, în timp ce înghețata industrială poate ajunge la consumatorul final abia peste câteva zile sau săptămâni de la momentul producerii ei.

Am fost bucuroși să descoperim o diversitate atât de mare de înghețată artizanală în Chișinău, iar faptul că aceste localuri tind să utilizeze ingrediente cât mai naturale și cât mai sănătoase, cu siguranță le va aduce un număr mai mare de clienți.

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика