CE banner 1160x100 violet2

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 95

Marți, 25 Septembrie 2012 10:34

Din inimă - 2: Diavolul alege „Prada”

În Moldova a demarat cea de-a doua etapă a campaniei de susținere a producătorului autohton “Din inimă. Branduri din Moldova”.

moldavskie-brendiCu sprijinul al proiectului USAID CEED II, cele 15 întreprinderi participante din industria ușoară au elaborat și promovează 17 branduri proprii. În plus, ținând cont de campania de promovare destul de puternică, la anumite etape, se alătură și alți producători de haine, încălțăminte, accesorii.

În cadrul conferinței de presă dedicată lansării campaniei “Din inima – 2”, la care au participat prim-vicepremierul, ministrul Economiei Valeriu Lazăr și Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al SUA în RM, William Moser, reprezentanții intreprinderilor și firmelor din industria modei din Moldova au povestit jurnaliștilor despre brandurile sale, care se poziționează cu succes atât în țară, cât și peste hotare.

“Este vorba despre branduri proprii moldovenești în industria modei, crearea și promovarea cărora în Moldova este susținută de Guvernul SUA prin intermediul unui proiect special. Pentru producătorii autohtoni de branduri este foarte importantă experiența Americii, ce deține cele mai cunoscute și mai scumpe branduri din lume”, a spus Valeriu Lazăr.

În opinia ministrului, istoriile de succes ale celor 15 fabrici, care au creat mărci comerciale originale și atrăgătoare ce deja se bucura de popularitate în Moldova și peste hotarele ei, “va permite și altor producători sa creadă în forțele proprii”.dininima

“Raportul preț-calitate al brandurilor promovate de industria moldovenească este excellent”, a menționat William Moser.

Exprimându-și satisfacția privind “rezultatele frumoase ale proiectului”, susținut pe banii contribuabililor americani, diplomatul a dat asigurări că America va continua să acorde sprijin industriei modei din Moldova.

Peste doua zile, la Chișinău a avut loc prezentarea colecției designerilor moldoveni “Fall Fashion Walk 2012”, organizat de Clubul Internațional al Femeilor din Moldova, cu susținerea asociației “APIUS” și a proiectului USAID CEED II.

În afară de cei 15 participanți ai proiectului, la prezentare au participat încă opt companii moldovenești. Pe podium, brandurile moldovenești au fost prezentate nu de modele cunoscute, ci de politicieni și oameni de afaceri, interpreți ai muzicii ușoare, angajații corpului diplomatic și copiii lor.

moldova-fasionPrintre aceștia a fost și ambasadorul Suediei în Moldova Ingrid Tersman, soția ambasadorului SUA Mary Moser, viceguvernatorul Băncii Naționale a Moldovei Emma Tabarta, ministrul adjunct al finanțelor Victor Barbăneagră, președintele companiei “Gas Natural Fenosa”, Silvia Radu, interpreții Tanea Cerga, Cătălin Josan, Karizma, Nona Marian. Programul a fost moderat de Nata Albot și președintele Clubului Femeilor de Afaceri din Moldova, Jennifer Griffith.

“Când îmbrac hainele fabricate în Moldova, simt un sentiment de mândrie pentru designerii moldoveni, în special, și pentru țară, în general. Avem designeri excelenți, care trebuie susținuți și motivați”, a spus prima doamnă a RM, Margareta Timofti, care purta un costum, creat special pentru acest eveniment de unul din designerii moldoveni.

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика