Luni, 30 Octombrie 2017 19:39

Turul Berii. Excursie la producătorii Litra, LumenCraft și Gotter. FOTO

turul berii excursie la producatorii litra lumencraft si gotter foto

Proiectul Madein.md continuă vizitele la producătorii de bere din țară. Pe data de 28 octombrie, circa 15 participanți au avut oportunitatea să ia parte la o excursie către trei producători autohtoni mici. E vorba de companiile Litra, LumenCraft și Gotter, reprezentanții cărora ne-au povestit multe lucruri interesante despre procesul de producere și ne-au oferit mai multe tipuri de bere spre degustare.

Prima vizită a avut loc la Litra Brewing Company, companie care combină ingrediente de import de calitate superioară, oferind un produs autohton fabricat după tehnologie germană. Este o afacere de familie ce datează din anul 2013 și a apărut datorită pasiunii pentru berea artizanală veritabilă. La moment este unul din cei mai apreciați producători de bere artizanală din țară oferind beri precum: Vienna Lager, Bohemian Pilsener, Litra Pale Ale, Litra Rocket IPA, Tyask Barleywine, Hafeweissber, Lucky Porter, Pumpkin Ales, Sessions IPA, Electrolyt Blackcurrant și Litra Nuit Blanche.
p1060304 2
A urmat vizita la producătorul Gotter din comuna Ciorescu, mun. Chișinău. Compania activează din anul 2008, oferind consumatorilor mai multe tipuri de bere artizanală (Gotter Blondă, Gotter Brună, Gotter de Grâu, Gotter Ale Beer, Gotter Porter). Berea Gotter este fabricată de asemenea după tehnologie germană cu utilizarea ingredientelor aduse din Republica Cehă.

O particularitate a procesului de producere de la Gotter constă în faptul că uzina, spre desoebire de alți producători locali, utilizează tancuri pentru fabricarea berii de origine autohonă. Aceastea sunt produse de compania Art Inox din Chișinău.
p1060476
Ultimul producător vizitat, LumenCraft, aflat în regiunea Aeroportului, a apărut cel mai recent pe piața autohtonă și se specializează pe producerea berii artizanale în cantități relativ mici. Se utilizează rețete tradiționale inspirate din mai multe state ale lumii: este o bere pentru cunoscătorii adevărați. Oferă berile: Hoppy Lager, Red Vienna, Swarzbier, IPA și Weissbier.
p1060599
Aceste vizite au fost organizate cu scopul de a familiariza consumatorii din țară cu varietatea brandurilor de bere fabricată în Moldova și de a promova turismul industrial. AICI puteți vedea și o fotogalerie realizată de echipa noastră în cadrul Turului Berii din 28 octombrie.

Sursă: madein.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика