Sâmbătă, 03 Iunie 2017 13:16

Cel mai mare producător de saune din Europa este… în Moldova

1361294430 saunaÎn anul 2000 compania belgiană Alpha Industries, lider pe piața europeană în producerea de saune IR și cabine, a decis să testeze piața de investiții din Moldova, în căutarea destinației pentru extinderea afacerii. După câteva luni de studiu al pieţei, investitorul belgian Koen Heeren a decis să extindă afacerea în țara noastră, iar după doi ani a transferat aici întreaga linie de producție din Belgia.

Astăzi, compania Spamol, creată în Moldova de către Alpha Industries, este cel mai mare producător de produse de wellness de pe piața europeană, cu o producție anuală de aproximativ trei mii de produse din clasa de lux, fabricate la comanda.

Compania Spamol, care reprezintă marca Alpha Industries, cu o istorie de 30 de ani, este una dintre cele mai vechi investiții străine pe piața moldovenească. Lansată în Moldova acum 15 ani, afacerea sa dovedit a fi de bun augur pentru investitorul belgian, care a riscat să efectueze investiţii, și pentru Moldova, care a beneficiat de încrederea unui brand cu renume international.

Decizia de a rămâne în Republica Moldova a fost determinată de atitudinea angajaților față de munca lor.

„Belgienii au fost şocaţi de faptul că oamenii au vrut să lucreze chiar și după orele de lucru. Acest entuziasm şi devotamentul pentru muncă a încurajat investitorii și i-au determinat să rămână în țară pentru a investi și pentru a atinge succesul. Ei au obţinut încrederea că tot efortul depus și toată valoarea investiției merită să rămână aici", spune CEO-ul Spamol George Grițcu.

Inițial, investitorul a decis să producă în Moldova numai cabine IR și saune. Eventualul eșec l-a determinat să efectueze în Moldova investiții parţiale, astfel încât producția de solarii, care necesită mult mai mult echipament, a rămas în Belgia. Peste un an, însă, Spamol a lansat în ţara noastră fabricarea pieselor componente pentru solarii, iar după doi ani, întregul proces de producție din Belgia a fost transferat în Moldova.

În prezent, biroul companiei din Belgia se ocupa numai cu distribuirea produselor, care sunt vândute nu doar în Europa, ci și în SUA și China.

De-a lungul anilor, compania a învățat să satisfacă cerinţele celor mai exigenţi clienti în ceea ce privește produsele de wellness. În prezent, producția companiei Spamol se găsește în cele mai mari și cele mai prestigioase hoteluri și centre de spa din Europa, iar pentru efectuarea comenzilor, clientii vin direct la producere, si compania niciodată nu a minţit clientul său, care știe că producătorul este unul din Moldova.

„Noi nu ascunde faptul că producția este realizată în Moldova. Toți distribuitorii noștri știu acest lucru. Periodic organizam Zilele uşilor deschise, când dealerii din Europa vin în Moldova pentru a se familiariza cu procesul de producere“, spune directorul companiei.

Spamol participă cu mândrie în cele mai prestigioase expoziții specializate din Europa și din întreaga lume.

„Noi concurăm la egal cu cele mai mari întreprinderi din domeniu, iar în anul 2014, la expoziția Interbad din Stuttgart (Germania) și la expoziția Piscine Lyon (Franța) am avut standuri cu cele mai frumoase expoziții“, spune George Grițcu, care adaugă că timp de trei ani consecutiv compania Spamol a fost cel mai bun contribuabil din Republica Moldova.

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика