CE 1160x100 4 2

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 95

Vineri, 30 Martie 2012 03:00

Cum apar denumirile?

Întotdeauna a fost curios, de ce „Apple” e anume “Apple” şi nu “Plum” sau “Tomato”, de exemplu. Vom încerca să aflăm care este provinienţa unor branduri şi firme vestite.

Apple - Steve Jobs trei luni de zile căuta o denumire pentru firma lui, iar într-o bună zi a decis că dacă nu va găsi o denumire potrivită până la ora 17, atunci o va numi simplu – „Apple” (măr), din simplu motiv că este fructul lui preferat.ApplesMacintosh – este denumirea unui soi de mere care se vând în SUA.

Adidas – a fost numită în cinstea unuia din fondatori – Adi Dassler.

Canon – a fost numită în cinstea zeului carităţii la budişti Kwanon. Denumirea a fost schimbată în „Canon” pentru a evita eventuale proteste din partea organizaţiilor religioase.

Fuji – a fost numită în cinstea celui mai înalt munte din Japonia, Fujiyama.
HP (Hewlett-Packard) – fondatorii Bill Hewlett şi DavePackard au aruncat o monedă pentru a decide care nume va fi primul în denumirea companiei. Mai norocos a fost Bill.

Xerox – inventatorul ChestorCarlson dorea ca denumirea să conţină cuvântul „uscat” (atunci exista doar copierea umedă). “Xer” – din greacă „uscat”.

Coca-Cola- atunci când a fost descoperită Coca-Cola ingredientele de bază ale cunoscutei băuturi erau următoarele: trei părţi - frunze de coca (din aceste frunze era obţinută şi cocaina) şi o parte – nuci de coca.

Intel- BobNoyce şi Gordon Moore intenţionau să denumească compania „MooreNoyce”, însă pe atunci deja exista o reţea hotelieră cu această denumire, de aceea s-a decis ca firma să poarte denumirea abreviată de la „INTegratedELectronics”.

Lego – provine de la două cuvinte daneze: leg (“joacă”) şi got (“bine”), iar în latină “lego” înseamnă “eu citesc”, “eu unesc”.

Puma- această companie a aparţinut fratelui fondatorului firmei „Adidas”, Rudolf Dassler. După scandalul istoric din cadrul companiei “Dassler” fraţii s-au despărţit şi au fondat câte o companie proprie. Iniţial, „Puma” se numea „Ruda”, în cinstea lui Rudolf, însă s-a mers pe calea primei variante, care este mai sonoră şi se memorizează mai bine.

Materialul a fost pregătit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика