Joi, 21 Iulie 2016 18:41

Săpun din grăsimi vegetale - un nou produs handmade pe piața moldovenească

 mg 5579Recent în Moldova a fost lansată producția săpunului, care servește nu doar pentru curățarea corpului, dar și a sufletului. Cel puțin asta afirmă însăși producătorii acestuia, o familie tânără, constituită din adepții unui mod sănătos de viață.

Acum șase ani ucraineanul Nicolae Tangucin, împreună cu soția sa Anna, originară din Moldova, au descoperit secretul de producție a săpunului în baza grăsimilor vegetale. Locuind în Ucraina, tânăra familie a început să-și vândă producția în cadrul diverselor expoziții din Kiev și pe rețele de socializare. Iar cu jumătate de an în urmă ei au venit și în capitala Moldovei.

“Am decis să ne răspândim marfa și pe piața moldovenească. În prezent, ne bucurăm de o cerere ridicată. Participăm la mai multe expoziții și târguri, unde oamenii cu mare plăcere ne cumpără produsul. La fel îl vindem și pe Internet”, a povestit pentru Madein.md Nicolae Tangucin.

Tânărul afirmă că a învățat tehnica de producție a săpunului în câteva luni. Profesorul lui Nicolae a fost unul modern, reprezentat de videouri și masterclass-uri postate pe paginile Web. Zilnic le urmărea timp de câteva ore, analizând diverse metode de executare a săpunului din componente vegetale.

“Am vrut să creez un produs, care nu ar fi luat viața animalelor”, spune Nicolae. Dorința i-a fost împlinită: spre deosebire de un săpun obișnuit, vândut în magazine, produsul familie Tangucin nu conține grăsimi animale. În schimb, materia primă este alcătuită din extracte din plante, uleiuri și alte componente naturale, precum ouă de viermi de mătase, ciocolată neagră, semințe de fructe.

Tehnica de producție nu este una complexă, însă necesită mult timp și inspirație. “Săpunul fierbe trei ore într-un vas din oțel inoxidabil. După, substanța obținută se toarnă în forme speciale, până la răcire și întărirea completă. Uneori ne ocupăm de extracția substanțelor necesare din plante, ceea ce ne consumă mai mult timp. Activitatea noastră devine captivantă datorită faptului că mereu producem noi tipuri de săpunuri. Aici ne vin în ajutor imaginația și intuiția, astfel încât noi alegem materia primă și încercăm să înțelegem ce folos ea poate aduce organismului uman”, a spus producătorul.

Nicolae și Anna oferă clienților 14 tipuri de săpunuri. Fiecare dintre acestea are efecte deosebite asupra corpului omului. De exemplu, săpunul “de ciocolată” stimulează circulația sanguină, cel “de mătase” contribuie la elasticitatea pielii, iar “aloe și pătrunjel” duce la eliminarea petelor de vârstă. Prețul unei bucăți de săpun de mărimi standarde constituie 70 de lei.
 mg 5585
Pe lângă producție și vânzare, Nicolae organizează masterclass-uri de fierbere a săpunului. Cel mai recent training a fost organizat în Sudak, Crimeea.    

În prezent, familia Tangucin trimite cereri de participare la diferite expoziții internaționale de handmade, mai ales cele organizate pe teritoriul Uniunii Europene. “Nu știu, unde vom ajunge. Ne lăsăm în voia sorții”, a spus Nicolae.  

Sursă: madein.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика