CE 1160x100 4 2

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 95

Duminică, 20 Februarie 2011 02:00

La 1 aprilie în Drochia demarează un proiect de amploare

Se pare că uzina pentru producerea biogazului şi îngrăşămintelor biologice ecologic pure în localitatea Ţarigrad din raionul Drochia va fi totuşi construită, chiar în cel mai apropiat timp. Astfel, la 18 februarie curent, la Chişinău au fot semnate acordul strategic şi acordul de finanţare dintre Fundaţia elveţiană „Merchando Green Technology AG” şi compania autohtonă „BioEnergAgro”. Potrivit acordurilor, lucrările de construcţie vor demara la 1 aprilie 2011.

La 1 aprilie în Drochia demarează un proiect de amploareLa ceremonie au participat Alfred-Andreas Watz, managerul principal al fundaţiei elveţiene, Valeriu Lazăr, ministrul Economiei al Republicii Moldova, Oleg Gribov, preşedintele “BioEnergAgro” şi Adrian Alexandrescu, reprezentantul companiei române „MG Ecotech Management Expertise”. De menţionat, că arhitectul Adrian Alexandrescu, în vârstă de 58 de ani, are experienţă în domeniul construcţiei câtorva obiecte similare în diferite ţări ale Europei.

Reprezentantului companiei române i-a fost încredinţat rolul de manager de proiect, astfel încât Adrian Alexandrescu din prima zi a lucrărilor până în momentul dării în exploatare a unzinei va gestiona calitatea construcţiei şi fluxurile financiare. Tocmai de aceea, semnătura lui Adrian Alexandrescu va fi la fel de importantă pentru bancă ca cea a lui Oleg Gribov.
Costul total al investiţiilor se estimează la 25,3 mln de euro. Perioada de rambursare a investiţiilor constituie 7 ani.

Materialul a fost pregătit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика