Duminică, 28 Decembrie 2014 17:25

Simbolul sărbătorilor de iarnă licitat cu 6 700 lei

елка10În incinta Muzeului Național de Artă, la inițiativa organizației sociale „KLumea” și cu sprijinul sponsorului general, „UNIBANK”, s-a desfășurat, al patrulea an consecutiv, „Balul brazilor de Crăciun”.

Este vorba despre o expoziție-concurs, în cadrul căreia nu doar sunt prezentate lucrările descendenților din diverse instituții de învățământ din țară, ci ele mai și concurează una cu cealaltă. Dar intriga principală a evenimentului constă în faptul că, după desemnarea câștigătorilor, exponatele sunt supuse unei licitații, în cadrul căreia fiecare doritor poate deveni proprietarul unui brad de Crăciun cu un design inedit.

елка5Conform spuselor organizatorilor, la concursul preliminar din acest an au participat 65 de lucrări, dintre care au fost selectate 20 pentru a fi prezentate în cadrul expoziției din muzeu. „Balul brazilor de Crăciun” a durat 11 zile și a fost vizitat de către mai bine de patru mii de persoane, un număr care este de aproximativ două ori mai mare decât cel din anul trecut.

În ultima zi de desfășurare a expoziției „Balul brazilor de Crăciun”, analizând lucrările și calculând punctajul oferit de către public, juriul a desemnat 10 câștigători. Anul acesta, titlul de cel mai frumos brad de Crăciun l-au obținut două lucrări: „Clipe. Fiori. Fericire”, realizată de studenta Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Oxana Turtureanu și елка 7„Metamorfoza” studentului Universității Tehnice, Alexandru Tirentie, care, apropo, a câștigat și anul trecut. Primul premiu consta în 10 mii lei, al doilea – 5 mii lei (câștigătoarea fiind Ana Sadovnicova), al treilea – 2 000 lei („Așteptarea” Ecaterinei Capațina și „Licăr de nea” al Adrianei Lupu). În categoria „alegerea publicului”, premiul era de 3 mii lei și a fost ridicat de către Maria Butnaru. Câștigătorii în categoria „Cei mai inediți brazi” au primit câte o mie de lei. Trebuie menționat faptul că, în acest an, pentru prima dată Ministerul Culturii a devenit membru al fondului destinat câștigătorilor.

елка 3După desemnarea câștigătorilor, toți cei 20 de brazi au fost supuși licitației. Prețul minim de pornire pentru fiecare lot era de 500 lei. În cadrul licitației, cel mai costisitor s-a dovedit a fi bradul-câștigător, „Metamorfoza”, cumpărat cu 6 700 lei de către o antreprenoare cunoscută. Alte simboluri ale sărbătorilor de iarnă au fost licitate la 5 100, 3 500, 2 500 și 2 100 lei.

„Acest eveniment minunat este axat pe susținerea tinerelor talente. Lucrările prezentate au fost realizate dintr-o diversitate mare de materiale (de la lemn, lână și până la елка 8gloanțe, plastic), tehnici handmade și chiar stiluri de arhitectură. Este remarcabil faptul că banii, acumulați în cadrul licitației, vor fi redirecționați spre acele instituții de învățământ, ai căror studenți au realizat acești brazi, fiind destinați completării resurselor tehnice pentru procesul de studiu”, - a remarcat directorul de marketing al BC „UNIBANK”, Alexandra Sidorenco.

Conform spuselor Natei Albot (liderul organizației sociale „KLumea”), luând în calcul faptul că în fiecare an crește numărul participanților și al vizitatorilor „Balului brazilor de Crăciun”, există probabilitatea ca, anul viitor, pentru desfășurarea unui asemenea eveniment va fi necesară o încăpere cu o suprafașă mai mare.

Articol pregătit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика