Duminică, 27 Iulie 2014 15:22

Iahting à la Stakanov

Liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii Republicii Moldova oferă o varietate de opțiuni pentru atragerea persoanelor, cu venituri medii și mai mari decât medii, în asemenea direcții ale turismului și ale odihnei, la care ei nici nu s-ar fi gândit înainte. Antreprenorul din Chișinău, Alex Stakanov, se pregătește să lanseze un astfel de proiect inedit, „MORE yachting" (odihnă pe un iaht, la prețuri accesibile).

P1120539„Am obosit de vorbe și de certuri
Și să iubesc plictiseala din priviri...
În depărtata, albastră mare a corsarilor
Brigantina își ridică pânzele..."
(autor – Pavel Kogan, traducere – Ana Cojuhari)

„Care este primul lucru la care te gândești atunci când auzi de „Odihnă pe iaht"? – întreabă Alex Stakanov și tot el și răspunde, - Scump. De fapt, situația se prezintă altfel și noi ne pregătim să demonstrăm acest fapt.
Site-ul nostru l-am numit „more.md", purtând un sens dublu în spate. „More" în rusă înseamnă mare, iare „more" în engleză – mai mult. Mai multă odihnă, mai multe aventuri, mai multe distracții, mai multe impresii pentru aceeași bani, pe care îi cheltuiați mai înainte. O mai bună calitate a vieții.meganissi
S-a format un stereotip: iahtul este un atribut al viții luxoase. Și nimeni nu se gândește la faptul că prețul unei bărci cu pânze, rufuri și cabine, cu ajutorul căreia este posibil să ieși în mare, pornește de la 5 mii euro. Iar astfel de bărci sunt destinate persoanelor individuale. Pentru odihna în grup sunt necesare corăbii mai serioase, conduse de un căpitan experimentat, care pot fi închiriate.
În general, iahtingul înseamnă plimbările pe râu sau pe mare cu o navă de dimensiuni reduse. El se referă la o formă activă de petrecere a timpului liber.
Noi am format primul iahting – croazieră în insulele grecești, care se va desfășura între 23 și 30 august.
Grecia este considerată a fi una dintre cele mai bune țări pentru iahting. În trei mări se întind câteva mii de insule. Datorită acestui aspect, poate fi ales oricare traseu – cu treceri lungi sau scurte, cu diferite popasuri nocturne, precum și vizitarea locurilor istorice.
Cele mai populare regiuni sunt insulele Argosaronice și Ionice, arhipelagurile Ciclade și Dodecanez, Creta, Sporadele de Est și coasta Peloponez.
După parcarea în port sau în apropierea insulei, iahtul pleacă în călătorie, care durează 4-5 ore. Ulterior acostăm și a doua jumătate a zilei o petrecem pe mal. Se pot desfășura excursii, vizitarea centrelor de The-Yacht-Week-10divertisment sau comerciale, a cluburilor etc.
Noaptea rămânem la bord, în cabine pentru două persoane și dimineața pornim din nou la drum. Nimeni nu ne împiedică să ancorăm, scăldatul, pescuitul, snorkelingungs093845l și alte ocupații.
Iahtul este condus de către un căpitan cu experiență (ale cărui servicii reprezintă o treime din costul turului). Oricine poate deveni asistentul lui, sau reușesc să orienteze vele de iahturi. Totodată, în preț sunt incluse și toate asigurările necesare, plus alte cheltuieli.
Prețul unui astfel de tur, pe șapte zile, este de 700 euro de persoană. În acest cost nu sunt incluse transportul (mulți concetățeni de-ai noștri preferă să ajungă în Grecia cu mașina) și hrana.
Croazieră viitor este planificată pentru sfârșitul lunii septembrie, în Sicilia, Italia. Prețuri și condiții sunt specificate, dar acestea vor fi foarte atractiv.
Sincer vorbind, la început vom lucra cu o rentabilitate minimă, care se poate egala cu zero sau poate chiar să coboare spre minus. Situația se prezintă astfel, încât, cu cât mai mulți oameni vom atrage, cu atât mai scăzute vor fi prețurile. Și pentru închirierea iahturilor, și pentru hoteluri, și pentru distracții.
Astfel de tururi pot fi organizate și prin Franța, Italia, Spania. Respectiv, există un domeniu larg de activitate, dar ne vom mișca treptat. Atenția maximă va fi acordată organizării, coordonării și securizării".


You'll see the secret places
Where all the river end
And pirate ships of old
Filled with diamonds and wih gold
Just waiting for a friends
Boney M "Oceans of fantasy"

Articol pregătit de MyBusiness.md