Luni, 11 Ianuarie 2016 11:12

Bani mari sau adevărul despre bani

bolshie dengi ili pravda o dengahDacă considerați că vindeți mărfurile sau serviciile la prețuri exagerate;

Dacă simțiți disconfortul în timpul sau după ce anunțați prețurile;

Dacă fiecare client vă cere reduceri;

Atunci articolul dat va fi extrem de util pentru dumneavoastră.

Instruind managerii pe vânzări, noi am observat că nici directorii nu pot întotdeauna să afișeze cu ușurință clienților sume, chiar și cele nesemnificative. Trebuie să ținem cont și de faptul că pentru fiecare dintre noi cuvintele "mult" sau "scump" pot caracteriza cifre diferite. Compania noastră a decis să destăinuie unul dintre cele mai utile exerciții, care va schimba atitudinea Dvs. față de bani. 

Chiar dacă știți destul de bine proprietățile produsului oferit spre vânzare sau dacă puteți face o bună prezentare a acestuia, însă nu sunteți capabili să anunțați cu ușurință prețul, sensul acțiunilor precedente dispare. Chiar și prin telefon, clientul simte în vocea vânzătorului lipsa de încredere. Și în acel moment, clientul va începe să-și manifeste dezacordul și obiecțiile privind prețul anunțat, va cere să se întâlnească cu directorul sau, în cel mai rău caz, va pleca la concurenți.

Pentru a evita astfel de probleme, noi am decis să aflăm cauzele anxietății și disconfortului vânzătorului în momentul anunțării "sumelor mari de bani." S-a dovedit că există ceva, ce unește toate aceste motive, și anume experiența negativă și dureroasă, care se asociază nemijlocit cu banii și cu date false privind resurse financiare. Acest fapt înseamnă că, înainte de a face față acestor probleme, noi simțim necesitatea de a afla, care din date, referitoare la bani, ar fi corecte. La fel, trebuie să realizăm, să  înțelegem și să acceptăm atitudinea personalizată și rezonabilă față de bani. Abia după aceasta vom putea lucra cu influența pe care o au experiențele negative.

Banii sunt titluri de valoare sau monede care facilitează schimbul dintre oameni sau grupuri de oameni. 

Istoria apariției banilor este destul de banală. Unii aveau pui, care produceau ouă, alții aveau în posesie vaci, ce dădeau lapte. Cei, care aveau pui, cereau lapte, iar posesorii de vaci își doreau pentru micul dejun o omletă. Așa decurgeau primele schimburi de bunuri.

După aceasta, au intervenit probleme. Cei, care au vrut să cumpere o casă, nu au avut posibilitatea să acumuleze atât de multe ouă proaspete sau lapte, pentru a-și plăti procura. Așa, oamenii au decis ca cantități mari de lapte și ouă vor fi schimbate pe pietre prețioase. Totul a început cu pietre și metal. Au urmat hârtii, pe care a fost indicată o anumită valoare. Cu cât mai mult se producea, cu atât mai mulți bani primea producătorul. Aceasta este o scurtă descriere a istoriei banilor. Aceștia reprezintă doar metalul sau hârtia, valoarea cărora a fost pre-stabilită. Așa, indicatorul veniturilor ridicate nu sunt banii, ci bunurile și serviciile pe care le deții. Astfel, bogăția rezultă din producție.

Banii sunt direct legați de valorile materiale, energie, spațiile unde ei au valoare și timpul, pe parcursul căruia aceștia sunt valabili.

De exemplu: vânzătorul, care aduce într-un timp scurt un venit mare - este angajatul care merită să fie bogat. Doar el poate într-o perioadă de timp și pe un teritoriu concret să investească energie cu scopul de a aduce profit.

Acesta este adevărul despre bani! El poate fi acceptat sau, din contra, respins. Dar rămâne important faptul că aceste concepte au fost și vor persista mult timp.

În prezent, noi transformăm bani în idoli, cărora le servim într-un mod necondiționat. Banii sunt importanți, iar noi avem nevoie de ei. Însă trebuie să ne amintim că noi suntem cei, care gestionează banii. 

Banii nu vă fac bogat. Mai mult valorează capacitatea Dvs. de producere. Dacă veți produce și vinde produsele întrebate de societate, banii nu se vor termina niciodată.

Veaceslav Bogdanov,

business coach

Articol este tradus de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика