Marți, 05 Februarie 2019 20:47

La Cahul s-a deschis o nouă fabrică de producere a făinii

Erika Sud1Compania Erika-Sud SRL a deschis recent în satul Lebedenko, raionul Cahul, o fabrică de măcinare a făinii cu o capacitate de procesare de 1500 tone de cereale pe lună.

Aici se va produce făină de grâu de calitate superioară, calitatea întâia și a doua, precum și făină de tărâțe. În viitorul apropiat, gama de produse va fi completată cu făină și cereale de porumb. Toate produsele sunt marcate cu eticheta "Calitate de export".

La fabricarea făinii este utilizat grâu moldovenesc, cu bob moale și cu un conținut de gluten ridicat. Făină produsă din acest tip de grâu, din spusele directorului fabricii, Nicolae Nour, este ideală pentru plăcinte.

Erika Sud2

În același timp, compania mai dezvoltă un alt produs care nu este legat de panificație și este inovativ pentru Moldova. E vorba de apa naturală eterică care poate fi utilizată în băi și saune, în diverse domenii ale aromaterapiei, pentru aromatizarea lenjeriei și a dulapurilor cu lenjerie, în toaletă și în alte odăi ca odorizant al aerului.

Tot aici se preconizează să se producă nouă tipuri de apă eterică cu adaos de uleiuri naturale de cedru, eucalipt, lămâie, portocală etc. În prezent se lucrează la elaborarea acestor produse și la stabilirea unei concentrații optime. O sticlă de 340 ml costă 50 lei.
Erika Sud

Uzina și-a început recent activitatea și a fost prezentă la expoziția Fabricat în Moldova 2019, unde a prezentat câteva probe ale produselor. În curând făina produsă la Cahul urmează să ajungă în rețelele de magazine Linella și Fourchette.
Foto: mybusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика