Joi, 03 Ianuarie 2019 11:29

AFACERE ÎNFLORITOARE. Două tinere din Chişinău şi-au deschis o florărie

flowers cvety buket floristika 3949

Au lăsat munca de oficiu şi au decis să se dedice unui job mai creativ. E vorba despre Alexandra Costiuc şi Olga Pancencova, două tinere din Capitală, care şi-au deschis o florărie, iar comenzile pot fi făcute doar online.

Compoziţiile sunt confecţionate manual din flori vii şi rezistă câteva săptămâni. Alexandra şi Olga s-au cunoscut pe reţelele de socializare. Ambele erau angajate, dar visau la o afacere proprie.

"Primele comenzi sunt de la prieteni şi apropiaţi, care vor să te susţină. Ei încep să-ţi ceară ceva, să facă câte o comandă. Noi le dăruim buchete la zile de naştere. Aşa devenim şi mai cunoscute. Prietenii au fost mulţumiţi şi ne recomandă altor prieteni de-ai lor", a spus florista Alexandra Costiuc.

Suma necesară pentru iniţierea afacerii a fost de o mie de euro. După trei luni de la lansare, noul business a început să le aducă profit. În ajun de sărbători, numărul comenzilor ajunge la câteva zeci pe zi.

"Un record personal a fost atunci când, fără să mă ajute cineva, am format 62 de buchete într-o zi", a spus florista Alexandra Costiuc.

Fetele fac absolut totul singure. Ele crează buchetele şi se ocupă de livrare. Preţul unei compoziţii porneşte de la 300 de lei şi poate ajunge până la câteva mii de lei.

"Noi vindem emoţii. Ce ne bucură cel mai mult este faptul că oamenii fac aceste comenzi pentru altcineva şi le este foarte comod s-o facă pe internet. Nu trebuie să meargă nicăieri. Este de ajuns să intre pe site, să facă transferul de pe cardul bancar şi atât", a spus Olga Pencencova, specialist în marketing.

Tinerele visează să-şi deschidă în curând şi un magazin unde clieneţii să vină să-şi poată alege buchetele dorite.

publika.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика