Duminică, 15 Septembrie 2013 09:32

Incubator pentru afacerile studențești

Pe 16 septembrie, în cadrul Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM), începe al 9-lea concurs de selectare a rezidenților în Incubatorul de Afaceri, care activează în incinta ASEM-ului.

04 VornovitchiSuprafața totală a business-incubatorului este de 295,6 m2. Dintre aceștia, până la 97,1 m2 sunt destinați pentru șase oficii, în care sunt plasate companiile-rezidente. Alți 45,4-73,5 m2 sunt rezervați pentru încăperile de uz comun. Acestea reprezintă o sală de conferințe, un centru informațional și o recepție. Totodată, incubatorul are și o bucătărie proprie.
La fel ca și în cazul tuturor organizațiilor de acest tip, scopul incubatorului de afaceri din cadrul ASEM este să ajute companiile începătoare. Diferența principală, însă, constă în faptul că aceste firme sunt conduse de studenți din domenii economice. Directorul business-incubatorului, Diana Vornovițchi, spune că acesta a fost creat pentru studenții academiei, care studiază în secția cu frecvență la zi sau sunt la master. Cunoștințele teoretice, dobândite de studenți în decursul învățământului, sunt completate cu abilitățile practice, obținute în cadrul incubatorului. Însă, studentul-lider al afacerii poate chema orice angajați, nu doar stundenți ai academiei.
Concursul pentru titlul de rezident al incubatorului de afaceri se desfășoară în două etape. Prima etapă constă în depunerea cererii de participare. Anul trecut au fost înregistrate 17 astfel de hârtii. În cerere trebuie să fie descrisă ideea de afacere, pe care studentul vrea să o pună în aplicare. Concursul propriu-zis este precedat de trei săptămâni de training-uri, în cadrul cărora participanții fac cunoștință cu bazele planificării unei afaceri, administrarea ei, managementul, marketingul, contabilitatea, părțile financiare și juridice ale întreprinderii – toate componentele necesare pentru realizarea competentă a unui plan de afaceri.
Un alt beneficiu al training-ului este faptul că acesta ajută la depistarea greșelilor companiilor solicitante. Spre exemplu, o parte din aceste firme planifică un profit prea mare, fără a lua în calcul cheltuielile. Pregătirea arată că pentru unele companii este prea devreme să vorbească despre profit, căci pot fi în pierdere. De obicei, astfel de companii mult prea încrezute în sine (trebuie menționat faptul că sunt foarte puține) sunt eliminate deja în decursul training-ului.
Apoi, juriul și mentorii analizează planurile de afaceri prezentate. Drept rezultat, sunt alese șapte planuri – cele mai bune. Însă aici nu se sfârșește totul.
Câștigătorii primei etape trec în cea de-a doua. În cadrul acesteia, solicitantul își prezintă public ideea. Prezentarea trebuie să fie succintă și la obiect. Pentru ca vorbitorul să nu-și lungească discursul, durata prezentării este limitată la șapte minute. Învingători ai acestei etape devin trei planuri de afaceri care au primit cele mai mari note. Conform experienței precedente, cei trei câștigători primesc laptopuri, iar cei patru outsideri, pentru munca și perseverența depusă în atingerea scopului propus, primesc un set de literatură de specialitate și tricouri de participant al concursului. Câștigătorii devin rezidenți ai incubatorului de afaceri. Acest lucru are loc la sfârșitul lunii decembrie – începutul lunii ianuarie a anului următor. Trei companii intră în cadrul incubatorului, în timp ce alte trei firme, care au activat acolo anterior, îl părăsesc. Perioada de incubație este de doi ani.
Compania din cadrul incubatorului de afaceri este o firmă veridică. Ea este înscrisă în Registrul de Stat al RM. Însă activarea în cadrul business-incubatorului îi oferă un șir de beneficii. Spre exemplu, incubatorul cooperează cu firma care furnizează servicii de contabilitate mult mai ieftine, decât pe piață. Totodată, pot fi primite consultări din partea companiilor-mentori. Anul trecut, în calitate de mentor a fost compania Orange. Anterior, în decurs de trei ani – Mobiasbanca. Dar beneficiul principal este din punct de vedere financiar – oferirea de oficii, a căror plată pentru arendă este de doar 300 lei pe lună.
01 SofroniGrigore Sofroni este directorul companiei „Feedback", una dintre cele șase firme care actualmente activează în cadrul incubatorului de afaceri din ASEM. Diana Vornovițchi a remarcat faptul că, până când, aceasta este cea mai de succes companie „din incubator". Conform spuselor lui Grigore Sofroni, „Feedback" se ocupă cu analize de marketing pe piața autohtonă. Deoarece companiile locale încă nu au perceput importanța acestor cercetări și consideră că cheltuielile pentru acest tip de servicii nu sunt prea raționale, o singură comandă pe lună se consideră a fi un rezultat bun. Companiei lui Grigore viața în incubator i-a ajutat să se formeze.
Totodată, incubatorul de afaceri a ajutat la formarea și dezvoltarea a altor 15 companii, care și-au început activitatea aici și au extins-o ulterior. Ele au creat 110 locuri de muncă noi. În total, începând cu anul 2005, prin incubator au trecut 24 de companii, însă 9 dintre acestea și-au încetat activitatea din cauze variate. Alte trei companii li se vor alătura pe 24 decembrie, atunci când se va finaliza alegerea rezidenților. Sperăm ca drumul lor în lumea afacerilor să fie unul de succes.

Material pregătit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика