Duminică, 30 Iulie 2017 10:18

În magazinele din Chișinău a apărut lapte de capră

lapte de capra 2Pe rafturile supermarket-urilor capitalei a apărut lapte de capră pasteurizat.

El este produs de SRL Prietenia-Agro (satul Voroncovo, raionul Soroca).

“Trei ani în urmă am procurat în Austria capre din rasa Alpină pentru producția brânzei, - a povestit pentru mybusiness.md directorul întreprinderii Vitalie Pîrlii. – Iar cu doi ani în urmă din accident am ajuns la Piața centrală din Chișinău. M-a mirat faptul, că lapte de capră cu 1,5% grăsime aici se vinde la prețul de 45 lei/litru. Am decis să dezvolt pasteurizarea și îmbutelierea laptelui. În acest sens, mi-am procurat anul trecut utilajele necesare”.

Acum două luni Vitalie Pîrlii a încheiat primul contract cu rețeaua de supermarket-uri Fourchette pentru livrarea laptelui de capră pasteurizat cu 2,8% grăsime. “Mai sunt și alte rețele, care își manifestă interesul față de produsul nou. Dar în prezent, acestea procură câte 4-5 pachete pentru a le verifica calitatea”, - comentează antreprenorul.

“Pot să produc lapte cu 1,5% și 3,6% grăsime, - spune Vitalie. – Dar nu vreau. Scopul meu este să ofer oamenilor un produs natural și sănătos. Astfel, noi îmbuteliem lapte pasteurizat “direct de la capră”, fără a mai aplica proceduri tehnologice suplimentare”.

Un litru de lapte de capră costă 20 de lei în supermarket-urile capitalei.

Mybusiness.md

 

Яндекс.Метрика