Duminică, 09 Martie 2014 21:26

Ca la mama acasă

Le prezentăm cu drag cititorilor noștri un startup gustos și de folos. Cofetăria Vanille. Produce torturi la comandă în Chișinău și, totodată, pentru comercializarea lor în cadrul rețelelor de supermarketuri. Trăsătura distinctivă a acestor articole constă în faptul că ele sunt făcute din produse naturale, fără careva adaosuri alimentare chimice.

cake017Cum și de ce Vanille a hotărât să pregătească doar torturi și prăjituri naturale, a povestit administratorul întreprinderii, Tatiana Ceapai:
- Pur și simplu am hotărât să facem torturi din ingrediente naturale. Fără chimicate. Să pregătim crema din produse naturale și nu din crema-praf diluată cu apă. Dacă plasăm torturile la un loc, al nostru, natural și cel gătit din produse semifabricate, este vizibilă imediat diferența.
Noi pregătim câteva tipuri de torturi. „Kievskii", „Napoleon". O invenție proprie este „Rafaello". În perioada verii facem tort de căpșuni – căpșuni din grădină și cașcaval „Mascarpone".

- Italienesc?
- Da, brânza dulce. Tot din această brânză, vara, facem coșulețe cu căpșuni. Totodată, ea se folosește pentru a pregăti Tiramisu – un desert italienesc foarte popular astăzi. Și noi îl producem. Și, la fel, doar din ingrediente naturale.

- Și nici un pic de chimicate?
- Nu. Acesta a fost principiul în baza căruia ne-am început activitatea. De altfel, de ce ar trebui să ne străduim? Torturile și prăjiturile cu crema făcută din praf pot fi găsite în orice cafenea. Sunt de 2-3 ori cake05mai ieftine, dar au o groază de chimicate.

- Dar care este prețul torturilor voastre?
- „Kievskii" și „Rafaello" – 250 lei pentru un tort de un kilogram. „Napoleon" – 190 lei pentru kilogram. „Rafaello" și „Napoleon" sunt cele mai populare.
Este relativ ieftin. Căci tehnologia tradițională de coacere a torturilor, mai ales din componente naturale, este destul de îndelungată, fapt care poate fi confirmat de orice gospodină. Înainte de vânzare, tortul trebuie să stea o zi în frigider, iar pregătirea cremei, în sine, durează mai bine de o oră. Pentru tortul „Kievskii", de exemplu, sunt necesare două tipuri de cremă, una interioară și alta exterioară – pentru decorare. Este o cu totul altă tehnologie – consumatoare de timp și resurse financiare. Desigur, un tort-surogat este mai ușor de făcut – să torni crema peste tarta de biscuit și ai terminat treaba. Iar o astfel de cremă se prepară ușor: un kilogram de praf la un litru de apă, ai amestecat conținutul și e gata.

- Aveți publicitate pentru produsele voastre?
cake6531- Nu prea. Suntem o brutărie mică, iar amplasarea nu este prea favorabilă, nu e centrul orașului. Nu are sens să cheltuim bani pentru o publicitate extinsă și costisitoare. Cu puțin timp în urmă, ne-am înțeles cu Pegas – ei au o rețea de supermarketuri mici și o reputație uimitoare, acumulată după mulți ani de lucru impecabil. Furnizăm torturi în trei puncte comerciale ale lor. În acest mod lumea ne cunoaște treptat. O să apară articolul în MyBusiness.md – vom deveni și mai cunoscuți.

- Apropo, anume în Pegas am și remarcat torturile voastre. Dar pregătiți torturi la comandă?
- Și nu doar pentru locuitorii capitalei. Comandă și locuitorii din alte orașe. Am avut clienți și din Călărași. Chiar și din Bălți au venit. În mare parte, oamenii află despre noi după principiul „din gură în gură". Cineva a comandat, altul a venit la el în ospeție, a gustat și i-a plăcut. Iar când acest oaspete a avut nevoie de tort – s-a adresat la noi. Pregătim torturi la comandă pentru diferite ocazii – nunți, jubilee, zile de naștere. Există și comenzi speciale a torturilor pentru copii și le decorăm corespunzător: cu Mickey Mouse, mașinele, păpuși.

- Spuneți că vin comenzi pentru torturi și de la persoane din alte orașe: sunteți singurul producător al astfel de torturi – cu o tehnologie tradițională, din ingrediente naturale?
cake03- Până de curând am fost unicii. Însă, consumatorul devine tot mai competent cu fiecare an și vrea nu doar ceva frumos și gustos, ci și natural și folositor. Actualmente o altă firmă din Chișinău a început să producă torturi naturale. Dar la ei torturile sunt puțin mai scumpe, decât ale noastre.

- Ar putea oare vreun producător să repete rețetele torturilor voastre și să concureze, astfel, cu Vanille?
- Pentru început, să încerce să descifreze rețetele.

- Sunt unice?
- Nu, utilizăm rețete din Internet. Dar aplicăm variații proprii.

- Înseamnă că torturile voastre naturale, cele pentru comandă și pentru comercializare, într-un anumit fel, sunt irepetabile?
- Într-o oarecare măsură, da. Din această cauză, ne-am format, deja, un cumpărător fidel.

Articol pregătit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70