CE banner 1160x100 violet2

Luni, 25 Octombrie 2021 20:15

Poveștile lui Ion Creangă sunt aduse la viață cu sprijinul UE și PNUD

сказки крянгэ

După succesul  proiectului-pilot de animare a cinci povești ale lui Ion Creangă, studioul „Kreyon” a animat alte cinci povești ale celebrului scriitor și învățător moldovean și român.

Personajele lui Creangă au prins viață într-un nou format digital datorită unui proiect „Poveștile lui Ion Creangă în 2D”, finanțat de UE în cadrul programului UE „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD. 

Poveștile „Dafin și Vestra”, „Fata Ciobanului”, „Cremene Voinicul”, „Busuioc Făt-Frumos și Ileana-Cosânzeana Sora Soarelui”, „Voinic din lume fără nume” vor fi difuzate la Moldova 1 și Bender TV, pe malul stâng al râului Nistru și apoi pus la dispoziție pe canalul de YouTube „Kreyon Kids”.

„Cea mai mare provocare a fost confruntată de ilustratori, când au ajuns să facă schițele pentru Zmei, Zgripțuroaică sau Dracii, slujitorii Zmeului. În cazul animațiilor noastre, am decis să le dăm o formă antropomorfă, astfel că ei să se comporte și să aibă obiceiuri ca oamenii. Astfel, imaginile vor fi mai ușor înțelese de copii”, a spus Ion Savin de la Kreyon Studio.

Animațiile sunt disponibile în limbile română, rusă și engleză, pentru a face mai populare aceste povești.

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика