Sâmbătă, 09 Februarie 2019 21:13

Agenția Spațială Europeană caută startup-uri pentru Galileo: premiu de 100.000 de euro în competiția MyGalileoApp

1280x670 10 80.jpg

Agenția GNSS European (GSA), care gestionează interesele publice legate de programele GNSS (Sisteme globale de navigație prin satelit), respectiv Serviciul european geostaționar mixt de navigare (EGNOS) și Galileo, organizează compeția MyGalileoApp.

Programatorii din România (și din Republica Moldova - All teams are required to appoint a team coordinator, who must be an EU citizen, while other team members can also be from outside the EU, - mybusiness.md) sunt invitați să concureze în cadrul competiției MyGalileoApp, pentru șansa de a câștiga premiul cel mare de 100.000 de euro. Competiția vă provoacă să proiectați, dezvoltați, testați și lansați o aplicație mobilă care să profite de avantajele acurateței și disponibilității mai mari oferite de sistemul de sateliți Galileo. Termenul limită este 28 martie 2019, iar proiectele pot fi înscrise aici.

Galileo este sistemul european global de navigație prin satelit (GNSS), care le oferă utilizatorilor informații de poziționare și de sincronizare îmbunătățite. Sateliții europeni le oferă utilizatorilor informații de poziționare globală, navigație și sincronizare.

În cadrul competiției MyGalileoApp, programatorii vor trebui să demonstreze modul în care acuratețea mai mare a Galileo aduce valoare adăugată aplicației pe care aceștia o dezvoltă.

Fiecare proiect depus ar trebui să se concentreze pe una dintre următoarele teme:

 • Social networking
 • Sisteme financiare
 • Aviație
 • Cartografiere, Geographic Information System (Sistem Informațional Geografic) și agricultură
 • Realitate augmentată și jocuri
 • Sisteme inteligente de navigație și infotainment
 • Fitness, sport și mHealth
 • Mobilitate
 • Drone
 • Aplicații de tip enterprise
 • Geo marketing & advertising

”Competiția MyGalileoApp va ajuta dezvoltatorii de aplicații să se folosească de potențialul pe care îl are Galileo pentru a ajuta la crearea de noi unelte și servicii. Prin intermediul acestui concurs, GSA încurajează adoptarea la scară largă a sistemului Galileo prin realizarea de aplicații mobile care să adreseze nevoile utilizatorilor”, a declarat Carlo des Dorides, directorul executiv al GSA.

Partenerii GSA sunt Comisia Europeană și Agenția Spațială Europeană (ESA).

Termenul limită pentru trimiterea proiectelor este 28 martie 2019. Experții vor alege 30 de propuneri care vor merge mai departe în faza de dezvoltare. În cadrul acesteia, concurenții vor trebui să dezvolte o versiune beta a aplicației, care să fie măcar 50% funcțională. Doar 10 proiecte trec mai departe în ultima fază, acolo unde aplicația va trebui să fie 100% funcțională. Echipele care reușesc să facă acest lucru sunt invitate în finală, acolo unde au șansa să câștige marele premiu de 100.000 de euro. Echipa de pe locul 2 va câștiga 50.000 de euro, câștigătorii locului 3 fiind răsplătiți cu 30.000 de euro.

start-up.ro

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика