Joi, 07 Februarie 2019 21:19

Spotify are 500 de milioane de dolari de cheltuit pe startup-uri

Spotify are de cheltuit 500 milioane dolari startup 2Serviciul de muzică prin streaming Spotify, prezent şi în România, pariază pe podcast-uri și a anunțat că are 500 de milioane de dolari de cheltuit pe astfel de startup-uri. Recent, Spotify a cumpărat startup-ul Gimlet Media, o platformă de podcast-uri, pentru aproximativ 230 milioane de dolari. De asemenea, compania suedeză a achiziționat și Anchor, un start-up care permite utilizatorilor să înregistreze și să distribuie propriile podcast-uri.

În documentul în care își prezintă rezultate financiare pentru trimestrul IV (2018), reprezentanții companiei notează: "Astăzi am anunțat că am încheiat acorduri definitive pentru a achiziționa doi dintre cei mai importanți jucători din piața podcast-urilor. Vrem să achiziționăm mai mult și preconizăm cheltuieli totale de 400 - 500 milioane de dolari pe achiziții în 2019".

Într-o postare pe blogul companiei, CEO-ul Spotify, Daniel Ek, spune că nu a planificat ca firma sa să intre în acest sector acum 11 ani (când a fondat Spotify), dar în prezent este pregătit. El susține că startup-ul suedez este acum cea de-a doua cea mai mare platformă de podcast-uri din lume (după Apple), iar acestea vor reprezenta 20% din ascultările de pe Spotify.

startupcafe.ro

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика