CE 1160x100 4 2

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 95

Joi, 24 Ianuarie 2013 02:57

Cum de îmbunătățit memoria – 10 metode

Pentru activitatea și productivitatea permanentă a creierului, acesta trebuie să fie antrenat prin îmbunătățirea continuă a memoriei. Citiți în articolul jurnalului nostru despre faptul cum de realizat asta.

1. Citiți cărți. În timpul lecturii, creierul Dvs memorează multă informație despre eroi, sentimente și caracter, evenimente. La fel, creierul începe să-și imagineze personajele, atmosfera.

2. Dormiți suficient. Un somn sănătos este necesar pentru organismul întreg și, în primul rând, pentru creier. Pe parcursul zilei întregi creierul este foarte încărcat, astfel el are nevoie de o odihnă completă.

3. Jucăm la calculator. Doar jumătate de oră – o oră pe zi contribuie accelerării activității mentale și, în același timp, relaxării. Strategiile, gândurile, planificarea activităților în viitor – toate acestea au loc în creier pe parcursul jocurilor. Dacă aveți lucrul de oficiu atunci jumătate de oră o să vă fie de folos pentru a menține creierul într-o stare activă.

4. Învățați ceva nou. Gîndiți-vă, ce vă place cel mai mult? Învățați să faceți asta! Găsiți un nou hobby. Însă e important ca el să difere cardinal de lucrul obișnuit. De exemplu, dacă lucrați toată ziua în oficiu la calculator, găsiți-vă hobby în afara casei (plimbările călare, bazin).

5. Învățați pe de rost. Oare cineva din Dvs iubea să învețe poeziile la școală? Copiii cunosc zeci de poezii, iar maturii țin minte doar una și neclar. Învățați poeziile cu copiii Dvs, alegeți pe cele potrivite și antrenați-vă memoria.

6. Lucrați cu cifrele. Plasați la o parte calculatorul și calculați în coloniță, amintiți-vă de tabla înmulțirii. Memorați numerele de telefoane a celor apropiați și adresați-vă mai rar la lista de contacte din telefonul Dvs.

7. Detașați-vă de rutină. Schimbați calea obișnuită spre lucru, antrenați-vă să scrieți cu mâna stângă, gătiți dimineața în loc de cereale clătite. Schimbați viața cotdiană, activați uneori nu în conformitate cu planul.

8. Învățați cuvintele/limbile străine. Astăzi pe internet apar o mulțime de site-uri, unde este posibil absolut gratis de învățat o limbă nouă. Nu ratați această ocazie. Creați-vă regula să învățați zilnic 5-10 cuvinte și expresii noi.

9. Măriți vocabularul. Găsiți zilnic cuvinte noi și expresii și utilizați-le în viața cotidiană.

10. Povestiți despre trecutul Dvs. Amintiți-vă de momentele fericite din copilărie, relatați ce ați făcut de Anul Nou sau de ziua Dvs de naștere. Încercați să vă amintiți totul, inclusiv momentele neînsemnate. Toate exemplele de mai sus sunt simple, dar efectele de la utilizarea lor sunt uimitoare.

Materialul a fost pregătit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика