Duminică, 17 Septembrie 2017 08:57

Experienţa unui taximetrist care lucrează cu o Tesla Model S. Află ce s-a defectat în cei 400000 de km parcurşi

taxi Tesla Finlanda 2

Un taximetrist din Finlanda, care lucrează cu o Tesla Model S din decembrie 2014, a reuşit să înregistreze un parcurs de peste 400.000 de kilometri în doar trei ani! Un interviu cu bărbatul l-a făcut portalul Helsingin Sanomat, - scrie autoblog.md.

Potrivit lui Ari Nyyssönen, în tot acest timp singura reparaţie seriosă a fost legată de acumulatori (set de 85 kWh, ce s-a întâmplat concret nu se menţionează), servodirecţia s-a defectat şi a fost înlocuit un motor electric. În rest nimic grav nu s-a întâmplat, iar o parte din problemele menţionate mai sus au fost rezolvate datorită garanţiei.

Astfel, având o autonomie medie de 400 de kilometri şi un parcurs de 400.000 de kilometri, maşina a putut rezista la 1.000 de cicluri de reîncărcare completă.

Juha Pyrhonen, un profesor de la Universitatea Tehnică din oraşul Lappeenranta, citat în acest reportaj, a declarat că acest număr de cicluri de reîncărcare este încă unul mic. Cea mai modernă tehnologie din prezent poate rezista până la 15.000 de cicluri de reîncărcare, iar într-un astfel de mod electromotoarele se pot roti până când se va parcurge cu maşina 10 milioane de kilometri.

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика