Miercuri, 14 August 2024 15:48

Vinicius Junior a refuzat cel mai mare contract din istoria sportului

MjZlYjI2OGZlYzMxN2JmMDQ3MDhlYzQwYzE2.thumb

Vinicius Junior (24 de ani) a primit o ofertă colosală din Arabia Saudită, care, dacă ar fi fost acceptată, ar fi stabilit un record istoric în lumea sportului.

Al-Ahli, unul dintre cluburile sponsorizate de Fondul Public de Investiții din Arabia Saudită, i-a oferit un salariu total de un miliard de euro, pentru 5 ani jucați în Golf și promovarea Cupei Mondiale 2034, pentru care saudiții sunt dispuși să cheltuie un trilion.

Starul lui Real Madrid a cerut timp de gândire, iar între timp a luat decizia finală. La circa 24 de ore după ce Reuters a anunțat că brazilianul e interesat, New York Times a dezvăluit că Vini Jr a decis să refuze propunerea "de pe altă planetă". 

Extrema stângă dorește să continue la cel mai înalt nivel, iar marele său vis rămâne câștigarea Balonului de Aur în tricoul lui Real Madrid, scenariu care are șanse mari de reușită toamna asta.

Recordul rămâne, astfel, în picioare. Cel mai scump contract din istoria sportului rămâne cel din baseball, semnat de japonezul Shohei Ohtani cu Los Angeles Dodgers în 2022 (650 de milioane de euro pe o durată de 10 ani). 

digisport.ro