CE 1160x100 4 2

Miercuri, 30 Iunie 2021 12:57

Trend turistic în România: Cât costă să dormi într-o căruță la Brașov

22ae4a9bc6f9dfa01467f329d0776731

Fără ziduri, în sânul naturii, precum nomazii. Din ce în ce mai mulţi oameni îşi doresc o astfel de vacanţă, departe de agitație, în locuri cât mai simple.

Aşa că sunt gata să experimenteze somnul în șura cu fân, în cort sau chiar în căruță. Oaspeții au parte astfel de aer curat, de mirosul pajiștilor pline de flori sau de foșnetul pădurii, la un preţ de hotel, transmite Protv.ro.

Într-o grădină din Brașov ai impresia că ești în mijlocul naturii. În realitate, te afli chiar în inima orașului.

Cazarea se face într-o livadă cu meri și cireși, unde Janos și Kinga au amenajat 10 corturi și 5 căruțe cu coviltir.

Janos Kelemen, proprietar: „Am proiectat căruţele de la zero şi am dat o comandă specială pentru tot ce înseamnă pânze, partea de coviltir. Roţile sunt vechi de peste 100 de ani”.

O noapte în căruță costă 200 de lei. Tot atât plătesc și cei care se aventurează până în satul Peștera, între munți, unde Bogdan are 5 corturi. Peisajul este copleșitor.

Bogdan letca, proprietar: „Experienţa este exclusiv de natură, de a face focul într-un cort, liniştea, natura care ne înconjoară, peisajul, Piatra, Bucegiul”.

O altă experiență este dormitul în fân.

Ceva mai robuste, dar la fel de aproape de natură, sunt căsuţele construite în copaci. Andreea şi Camelia au găsit una la Porumbacu de Sus, în judeţul Sibiu.

Andreea Tonescu: „Cred că din oră în oră rămân aşa blocată în faţa geamului şi zic: Doamne, dar cât de aproape pur şi simplu bat frunzele în geam!”

Geanina și Camelia: „M-a fermecat foarte mult râul care e aproape. Abia aşteptam să intrăm în el cu picioarele”.

O noapte de cazare aici costă aproximativ 500 de lei, în funcţie de sezon.

Tiberiu Mihai Zigarov, administrator: „Oaspeţii, dacă au nevoie, să le aducem produse de la cei din sat sau din Sibiu. Ei îşi pot prepara singuri masa, în căsuţe”.

Locul este perfect pentru cei care îşi doresc să exploreze Munții Făgăraș, care sunt la o aruncătură de băț.

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика