Sâmbătă, 03 August 2019 21:15

Bărbatul care merge zilnic la serviciu cu o mașină zburătoare

NzgwJmg9NDQwJmhhc2g9ZWY1OThlMTM0OTA5NzQ4OGRlYjkzZTUwNjM4YjgwNWE.thumb

Un britanic folosește zilnic un aparat de zbor pentru a se deplasa la birou. El spune că modul neobișnuit de transport îl face să fie „plin de energie, idei și foarte motivat” la locul de muncă.

Tom Prideaux-Brune parcurge 30 de kilometri din orășelul Sherborne către Semley, în Dorset, Marea Britanie. El folosește un dispozitiv asemănător parapantei, doar că în acest caz este una motorizată. Bărbatul își pune aparatul în spate, securizându-l cu un ansamblu de curele, apoi face câțiva pași pentru a-și lua avânt, până când se desprinde de sol. El călătorește cu o viteză de aproximativ 50 de kilometri la oră, cu toate că alte paramotoare pot merge mai repede, potrivit BBC.

Prideaux-Brune admiră peisajele rurale până ajunge la biroul său, unde, nu întâmplător, lucrează ca director de marketing la o firmă internațională de paramotoare.

Cu toate că nu este singura persoană care apelează la acest mijloc de deplasare, paramotorul nu este lipsit de riscuri. Un prieten de-al bărbatului a murit anul trecut, după ce dispozitivul lui a atins, în timpul zborului, un cablu electric și s-a prăbușit.

Potrivit studiilor, e indicată evitarea zborului deasupra apelor, deoarece acolo au loc cele mai multe accidente.

De asemenea, folosirea parapatei motorizate poate fi folosită doar în zonele rurale, întrucât zborul cu acest dispozitiv este interzis de legea aviației. Un alt aspect foarte important înainte folosirii unui paramotor este vremea. E indicat să nu se anunțe ploi și cerul să fie senin, spune Prideaux-Brune.

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика