Duminică, 23 Septembrie 2018 18:08

O familie din oraşul Cahul au deschis o fabrică de şerveţele umede

servetelele umede ar putea fi interzise in marea britanie 18615625 04486500 43095400 36235500Au muncit în străinătate, iar cu banii adunaţi au pus pe picioare o afacere acasă. Este vorba despre o familie din orașul Cahul, care cinci ani a muncit în Rusia și s-a întors în țară ca să deschidă o fabrică de șervețele umede.

"Aici ele se taie pe fâșii de dimensiunile pe care noi le dăm, trece complexul de tăiere, după asta merge aranjarea șervețelului".

Soții Haralampie și Angela Bălteanu au cercetat piața autohtonă și au înțeles că în Moldova nu mai există producători de şerveţele umede. Aşa că, au urmat nişte cursuri în străinătate şi s-au apucat de treabă. Haralampie Bălteanu este inginer de profesie şi spune că asta îl ajută foarte mult în afacere.

"Toată aranjarea liniilor, procesul tehnologic este menținut de mine personal", a spus Haralampie Bălteanu, antreprenor.

Deocamdată, produsele sunt vândute în Chișinău și în partea de sud a ţării, dar antreprenorii vor să se extindă.

"Cea mai mare problemă este plasarea pe piață. Este destul de îngreunată. Piața este divizată, este împărțită, este ocupată de import", a spus Haralampie Bălteanu, antreprenor.

Soţia bărbatului este responsabilă de procesul de producere. Experiența în medicină îi este de folos acum.

"Cum ajungem la lucru, de aici ne pornim, fiindcă apa trebuie curățată, filtrată, trebuie pregătită soluția", a spus Angela Bălteanu, antreprenoare.

Soții au beneficiat și de un grant în valoare de 200 de mii de lei, prin programul PARE 1+1. Banii obținuți i-au ajutat să cumpere utilaj.

"Unde n-ai pleca, ca acasă nu este nicăieri. Mereu există dorința de a reveni. Toți trebuie să revină acasă. Și se poate de produs, se poate de trăit acasă. Se poate de făcut ceva bun", a spus Haralampie Bălteanu, antreprenor.

publika.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика