CE 1160x100 4 2

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 95

Sâmbătă, 20 Octombrie 2012 10:23

La Chişinău s-a desfăşurat Târgul locurilor de muncă

În incinta Casei Armatei, pe 18-19 octombrie, s-a desfăşurat un eveniment important pe piaţa muncii din Moldova – Târgul locurilor de muncă.

S7000565Îşi au rostul asemenea târguri ale locurilor de muncă? Ce doresc tinerii specialişti? Despre toate acestea MyBusiness.md a discutat cu participanţii şi vizitatorii târgului.

În acest an, practic toate companiile propuneau locuri de muncă specialiştilor din domeniul tehnologiilor informaţionale, discutând cu plăcere chiar şi cu specialiştii fără experineţă. „În compania noastră, în primul semestru al anului 2012, oficial au fost angajaţi circa 10 tineri specialişti. Noi ne punem mare speranţă în tineri, deoarece aceştea sunt mai flexibili, mai cu iniţiativă, mai creativi şi nu se tem de schimbări”, a menţionat Vlad, unul din participanţii târgului. „Noi mizăm anume pe tinerii specialişti din Chişinău, deoarece lor le este cel mai greu să se angajeze după specialitate”, a relatat un alt participant, Diana.

Pentru multe companii angajarea tinerilor specialişti, absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ superior, este nu doar o posibilitate de a economisi pe salarii (este clar, că specialiştii fără experineţă sunt remuneraţi mai slab), dar şi de a fi la curent cu ideile şi noutăţile proaspete. În cazul companiilor care oferă mărfuri şi servicii angajarea tinerilor specialişti în genere reprezintă o necesitate.
S7000569

Prin ce târgul locurilor de muncă atrage vizitatorii?

„După ce în luna iulie am absolvit universitatea aşa şi nu mi-am găsit un loc de muncă după specialitate. Sper că anume aici, unde companiile angajează şi persoane fără experienţă, voi putea găsi ceea ce mă interesează”, mărturiseşte Cristina, absolventă a unei universităţi din capitală. „Am discutat cu reprezentanţii unor companii, am lăsat CV-ul şi sunt convins că, în scurt timp, voi fi contactat. Bineînţeles, mulţi absolvenţi cred că imediat se vor angaja la un post de conducere bine plătit, însă principalul e să te manifeşti şi abia după asta poţi spera la un salariul mai mare şi o avansare în funcţie”, a menţionat Ivan, un alt vizitator al târgului locurilor de muncă.

Materialul a fost pregătit de MyBusiness.md

 

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика