CE 1160x100 4 2

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 95

Duminică, 27 Mai 2012 03:00

Sfaturi de primăvară pentru lucrătorii de birou

Sfaturi de primăvară pentru lucrătorii de birouÎn sfârşit, locuitorii ţării noastre au răsuflat uşurat şi se bucură de sosirea primăverii adevărate. Însă odată cu timpul cald şi soarele de afară în birourile multor companii apare depresia, iar starea de sănătate a angajaţilor se înrăutăţeşte. Ce trebuie să facă lucrătorii de birou pentru a spori productivitatea muncii şi, concomitent, a avea grijă de sănătate?

Aerisiţi cât mai des încăperea. Aerul proaspăt, trilurile păsărilor vor îmbunătăţi „spiritul de birou”. Afară deja e cald şi pot fi deschise toate ferestrele şi uşile, măcar pentru câteva minute. Prima aerisire a încăperii trebuie să fie dimineaţa, înainte de începutul zilei de muncă.

Grija faţă de aspectul exterior. Schimbaţi garderoba. O raită prin magazine nu doar vă va înnoi garderoba, ci şi vă va ridica dispoziţia. Lichidarea sezonieră a stocurilor, posibilitatea de a face o plimbare prin pieţe şi buticuri datorită timpului frumos de afară – toate acestea vă vor ridica dispoziţia neapărat.

Ieşiţi mai des la aer curat. Ce sens are să stai în birou când afară e aşa timp frumos? Bineînţeles, asta nu înseamnă că trebuie de lăsat lucrul baltă şi de organizat pauze de ţigară la fiecare câteva minute. Pur şi simplu, se poate de ieşit mai des afară pentru o mică dezmorţire. De asemenea, e bine să ieşiţi din casă cu 5 – 10 minute mai devreme şi să mergeţi pe jos o staţie.

Plantele de cameră. Aduceţi la birou plante de cameră. Ele nu doar vor împrospăta aerul, ci şi vor bucura ochiul. În plus, veţi avea un motiv în plus să vă ridicaţi de pe scaun şi să udaţi plantele, să le ştergeţi de praf.

Lumina solară. Lăsaţi lumina solară să pătrundă în birou! Ridicaţi toate jaluzele, trageţi draperiile şi deconectaţi iluminarea artificială. Lumina solară este mult mai folositoare, dar şi mai economă.

Curăţenie umedă. Odată cu sosirea primăverii în birouri curăţenie umedă trebuie de făcut mai des, deoarece de afară în încăpere pătrunde mult praf. Este de dorit ca masa de lucru şi monitorul să fie şterse o dată la două-trei zile.

Luaţi prânzul în ospătării. Iarna, când afară era ger, majoritatea lucrătorilor de birou se alimentau cu covrigi şi biscuiţi cu ceai. Acum timpul permite să ieşiţi afară şi să faceţi o plimbare până la apropiata cafenea sau ospătărie. Luarea prânzului este necesară pentru sănătate şi buna dispoziţie. Fiţi de acord, lucrătorul flămând se va gândi nu la muncă, ci la propriul stomac. Aşa că rezervaţi timp pentru prânz şi mergeţi până la cafeneaua din apropiere. Nu comandaţi prânzul în birou!

Aveţi grijă de picioare. Primăvara, când vremea abia începe să se încălzească, multă lume, în goana după modă, trece rapid la încălţăminte mai subţire, fără a se gândi la posibile urmări. În timpul aerisirilor repetate ale birourilor aerul rece, în primul rând, trece pe la podea şi se reţine lângă picioare, ceea ce poate cauza guturai sau răceală. De aceea e bine de trecut la încălţăminte de primăvară abia atunci, când temperatura de afară se va stabiliza.

Sperăm că sfaturile noastre vor ajuta toţi lucrătorii de birou să întâmpine primăvara cu dispoziţie bună şi multă energie pozitivă.

Materialul a fost pregătit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика