Sâmbătă, 04 Martie 2017 14:35

În Orhei începe construcția locuințelor sociale pentru familiile tinere și lucrătorii sferei bugetare

17105318 1245336358897140 1530822282 n 4918366Pentru prima dată în Republica Moldova, Primăria orașului Orhei începe construcția locuințelor sociale pentru familiile tinere și angajații din sectorul public. Planul de rezolvare a problemelor locative ale acestor categorii de persoane este inclus în programul de dezvoltare pentru 2017.


Primăria orașului, împreună cu AO „Pentru Orhei”, își propune să dea start proiectului deja în lunile aprilie - mai anul curent, Pentru construcția locuințelor vor fi utilizate cele mai noi tehnologii. Programul de finanțare va permite noilor proprietari să-și răscumpere locuința fără a aduce prejudicii bugetului familiei, achitând doar 500 lei lunar.


Acest proiect promite a fi unul de succes nu doar în oraș, dar și în toată țara.


Ținând cont de faptul că este vorba despre persoanele cu venituri reduse, Primăria orașului Orhei și-a propus să fie prima administrație locală din țară, care rezolvă astfel de probleme. Mai mult decât atât, proiectul are ca scop motivarea tinerilor de a rămâne în oraș pentru a trăi și munci, contribuind la dezvoltarea Orheiului. Acest program va permite, de asemenea, în viitorul apropiat, să atragă specialiști necesari pentru creșterea economiei orașului.


Informația privind condițiile de participare la acest proiect, precum și categoriile de cetățeni care se pot califica pentru aceste locuințe vor fi publicate pe site-ul Primăriei după aprobarea și finalizarea tuturor procedurilor.

Sursă: orhei.md