Sâmbătă, 27 August 2016 11:09

Doi tineri din Moldova lansează o platformă cu informații despre instituțiile medicale din toate colțurile lumii

1472202447127

Doi tineri din Moldova, soț și soție, au creat o platformă care ajută pacienții să se informeze despre instituțiile medicale internaționale din toată lumea prin intermediul recenziilor lăsate de pacienții care deja au avut experiență și comunicare directă cu reprezentanții instituției medicale, informează ZUGO.

Lucrările durează de un an, iar în curând serviciul va fi lansat public. Platforma se numeste „Medical Tourism” și a fost realizată de către Sergiu și Nicoleta Nagailâc. El – specialist IT, ea – specializată în turism.

Ideea le-a venit din necesitate și oportunități. Nicoleta a călătorit timp de cinci ani în aproximativ 30 de țări de pe mai multe continente și deseori a avut ocazia să viziteze spitale din diferite colțuri ale lumii.

„Experiența mea mi-a spus că deseori prestigiul și prețul nu garantează că așteptările vor fi împlinite. Cu toate acestea, am avut și experiențe pozitive acolo, unde nu mă așteptam”, a povestit, pentru ZUGO, Nicoleta.

Tinerii doresc ca prin platforma creată de ei profesionișii noștri să nu fie nevoiți să plece peste hotare ca să câștige mai mulți bani, dar să se dezvolte acasă.

Ținta lor principală este să creeze o comunitate care va face mai deschisă piața turismului medical de peste tot, astfel încât oricine să poată beneficia de informație obiectivă.

„Visul nostru este să facilităm o comunitate globală de pacienți și profesioniști care vor beneficia de informație obiectivă și susținere de la alți pacienți. Noi vrem prin intermediul platformei să atragem atenția atât instituțiilor medicale, cât și a pacienților că noi existăm pe hartă. Dar actualmente, la noi turismul medical nu este consolidat și nu poate să deservească un număr stabil de pacienți”, a mai spus Nicoleta.

Dacă la început erau doar ei doi în echipă, văzând că startup-ul este unul care ar putea avea succes, Nicoleta și Sergiu și-au extins echipa, iar acum, la implementarea acestei idei, s-au mai alăturat încă cinci persoane.

Aplicația va putea fi accestată atât de pe calculator, cât și de pe telefonul mobil. Aceasta va fi pentru început în limba engleză și va fi gratuită.

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика