Vineri, 06 Mai 2016 12:47

Premieră în Moldova: cu avionul la vinărie

LukianovVinăria EtCetera lansează, în premieră pentru Moldova, un serviciu inedit pentru amatorii de vinuri, dar şi de senzaţii tari: vizite cu avionul la vinărie. Navele de aviaţie civilă, de mici dimensiuni, aterizează şi decolează pe pista amplasată direct în viţa-de-vie (localitatea Crocmaz, Ştefan-Vodă).

La vinărie au fost organizate deja câteva astfel de vizite. Iată prima aterizare, filmată cu emoţii, pe o cameră nu foarte profesionistă.

Zborurile sunt operate cu două tipuri de aeronave, de model Cessna şi Pipistrel, respectiv, de patru şi două locuri. Avionul de două locuri face 25 de minute de la Vadul lui Vodă până la EtCetera, în timp ce nava de patru locuri – cca 40-45 minute (faţă de aproximativ 2 ore cu maşina de la Chişinău la Crocmaz, cca 120 km).

Pe lângă zborurile dus-întors la vinărie, vor fi organizate şi survolări în zonă, cu durata de 20 de minute. Astfel, clienţii care sunt deja la vinărie, pot admira de la înălţime crama şi împrejurimile.

Zborurile sunt efectuate de un pilot certificat, cu avioane private. În timp ce piloţii se odihnesc, turiştii fac: înainte la plăcinte. Şi evident: degustaţii de vin.

„Ideea zborurilor la vinărie i-a venit fratelui Alexandru, care a visat de mic copil să fie pilot”, a declarat pentru FineWine Igor Luchianov, unul dintre co-proprietarii companiei.

EtCetera nu a dezvăluit deocamdată tarifele la aceste de servicii.

http://finewine.md/

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика