Miercuri, 28 Octombrie 2015 12:40

Prima conferință din Moldova a dezvoltatorilor de jocuri va avea loc în luna noiembrie

2015 10 26 19 52 27 Скриншот экрана

Game Factory în parteneriat cu Generator Hub au creat primul eveniment în Moldova orientat spre dezvoltarea jocurilor video, Game Factory 2015. Participanții la eveniment vor avea șansa de a descoperi tehnologii utilizate de marile companii creatoare de jocuri, ei vor afla, de asemenea, cine sunt creatorii acestor jocuri și alte informații utile cu privire la acest subiect.

Evenimentul începe la data de 21 noiembrie, la orele 11:00 în incinta Generator Hub (bd. Ștefan cel Mare 202, Block 2 etajul 4). Acesta va continua la data de 22 cu o serie de workshopuri de la Unity 3D, Epic Game și Simpals.

Scopul organizării conferinței este de a facilitata schimbul de experiență și crearea ecosistemului industriei de dezvoltare a jocurilor în Republica Moldova.

În cadrul evenimentului vor participa oaspeții internaționali din țări precum: Ucraina; Polonia; Suedia; România; Belarus; Turcia care vor împărtăși cunoștințele și experiența lor. Veți avea ocazia să întâlniți unii speakeri de mare valoare, specialiști de renume în acest domeniu. Acesta va fi un mare eveniment, care va reuni așa giganți din industrie precum „Gameloft” (România) și „Ubisoft”, „Epic Game”, „Unity3D”, „PlaytestIx” (Ucraina), „11bit” și „CD Project Red ” (Polonia), ” Zeptolab „(Rusia),” Wargaming „(Belarus),” Forgotten Key „(Suedia),” Spooky House ” , „Oriplay”, „Ofarm”, „DQTeam”, „Simpals” și „CodeArt”(Moldova) și „Peak Games” (Turcia).

În anul 2015 venitul industriei producătoare de jocuri a atins peste 75 mlrd dolari. Cei mai mari consumatori și producători de jocuri sunt SUA, Japonia, Coreea de Sud, Canada, Brazilia si unele țări din Europa. Industria jocurilor video i-a amploare în țările din vecinătatea Moldovei, precum Ucraina, România, Belorusia. De exemplu, veniturile companiei Polarium în 2014 au fost de 100 mln dolari, iar compania Belorusă Wargaming – a încasat venituri de 560 mln dolari.

Sursă: diez.md

http://gamefactory.info/en/near_conference/


https://www.facebook.com/events/1076359942419399/

ODIMM logo
280 70
WINEWIN 2020