CE 1160x100 4 2

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 95

Miercuri, 16 Septembrie 2015 13:42

CCI dă startul unui ciclu de seminare gratuite în domeniul eficienței energetice

ТПП16 Septembrie 2015, Chișinău - Camera de Comerț și Industrie  oferă agenților economici un ciclu de seminare gratuite privind eficientizarea resurselor energetice și implementarea ISO 50001 în domeniul industrial. Seminarele sunt organizate în cooperare cu Ministerul Mediului, în cadrul Proiectului UNIDO/GEF „Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin îmbunătăţirea eficienţei energetice în sectorul industrial al Republicii Moldova”.

 

Primul seminar cu tematica „Managementul Energetic în conformitate cu Standardul 50001” va pune în discuție subiecte precum: implementarea Standardului 50001 în cadrul întreprinderilor, reducerea consumului de energie, rolul eficienţei energetice, beneficiile unei abordări sistematice a managementului energetic la nivel de întreprindere, de asemenea, vor fi prezentate oportunități de eficientizare a consumului de energie, instrumente de evaluare financiară, indicatori dar și modele de măsurare a performanței energetice.

 

În cadrul celui de al doilea seminar de instruire, cu tematica „Optimizarea sistemului de producere şi utilizare a aburului”  vor fi prezentate metodele, dar și procesul de aplicare pentru optimizarea unui sistem de abur industrial și / sau instituțional. La seminar participanții vor avea ocazia să analizeze metode de îmbunătățire a eficienței sistemului, metodologiile de cuantificare energetică și economiile de cost în conformitate cu aceste îmbunătățiri, dar și  aspecte ale aplicării sistemului și a programelor de eficientizare.

 

Seminarele au drept scop informarea agenților economici cu privire la implementarea sistemelor de management energetic în cadrul întreprinderilor pentru creșterea eficienței energetice, îmbunătățirea performanțelor energetice, minimalizând astfel costurile și consumul de energie, dar și reducerea efectelor asupra încălzirii globale.

 

Orarul seminarelor:

22 – 23 septembrie 2015 – „Managementul Energetic în conformitate cu Standardul 50001” (Adresa: sediul filialei Camerei de Comerț și Industrie, or. Bălți, str. 31 August, 20 B)

24 – 25 septembrie 2015 - „Managementul Energetic în conformitate cu Standardul 50001”

29 – 30 septembrie 2015 - „Optimizarea sistemului de producere şi utilizare a aburului”

Ambele seminare vor avea loc la Chișinău, sediul Agenţiei pentru Eficienţă Energetică, str. Alecu Russo, 1, bloc A1, et. 10.

Pentru participanţii din regiuni va fi asigurată cazarea pentru o noapte la hotel.

 

Înscrierea la seminare se face în baza chestionarului anexat. Pentru informații suplimentare puteți contacta persoanele responsabile:  Ina Toderaşco, tel/fax.: 022 23 52 94; E-mail: sau Inesa Iordatii, tel/fax: 022 23 52 94, E-mail:

 

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика