Joi, 05 Martie 2015 18:56

A fost lansat concursul Moldova Eco Energetică, ediţia 2015

Ecoenergetic5 martie 2015, Chișinău – Ministerul Economiei şi Agenţia pentru Eficienţă Energetică, cu sprijinul proiectului Energie şi Biomasă au decis, astăzi, lansarea Competiţiei naţionale „Moldova Eco-Energetică”, ediţia 2015. Decizia a fost luată în cadrul Consiliului de Coordonare Moldova Eco Energetică (CC MEE), condus de ministrul Economiei, Stephane Bride.


“Concursul Moldova Eco Energetică este cea mai importantă platformă de promovare a inițiativelor inovative în domeniul energiei regenerabile şi eficienţei energetice din Republica Moldova. Timp de trei ani, rezultatele concursului au demonstrat că sectorul energiei regenerabile poate deveni cu adevărat o industrie competitivă, ce ar impulsiona dezvoltarea mediului de afaceri, în special în zonele rurale”, a spus ministrul Economiei la şedinţă.


La concursul din acest an pot participa atât agenți economici și instituții publice, cât și persoane fizice, ONG-uri, grupuri de inițiativă, fundații, etc. Premianții la cele 10 categorii vor fi premiați în cadrul unei gale festive, care se va desfășura în luna decembrie 2015.

De asemenea, Consiliul a aprobat noul logo al concursului Moldova Eco Energetică, precum și modificările la regulamentul de organizare al acestuia.


În perioada 2012-2014 la concursul Moldova Eco Energetică au fost depuse 209 dosare, fiind premiate 65 istorii de succes.
ODIMM logo
280 70