Duminică, 29 Mai 2022 03:39

Exporturile produselor moldoveneşti în Emiratele Arabe Unite au crescut de peste 5 ori

marul un remediu natural de exceptieExporturile din Republica Moldova în Emiratele Arabe Unite au crescut de peste 5 ori în primul trimestru al anului curent în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, ceea ce constituie un million de dolari.

Din totalul exporturilor 80%, în această perioadă, le-au a constituit merele proaspete, aproximativ 5 de mii de tone, relatează Radio Moldova.

„Primele trei luni ale anului curent am ajuns la un milion de dolari export, în comparaţie cu 184 000 de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut. Printre mărfurile exportate menţionăm fructele proaspete, în special merele care au constituit aproximativ 80% din totalul exporturilor în primele trei luni ale anului curent.

De asemenea printre produsele exportate se număra fructe uscate, seminţe de floarea-soarelui, ulei, îngheţată, medicamente, orz, produse de brutărie.

Creşterea exporturilor se datorează acţiunilor comune de promovare ale produselor moldoveneşti atât în cadrul expoziţiilor internaţionale care se desfăşoară anual în Emirate, precum şi întrevederilor cu distribuitori, cumpărători ale reţelelor de supermarketuri” a menţionat ambasadorul Victor Haruţa.

Amintim, Republica Moldova a participat la Expo Dubai 2020, care s-a desfăşurat pe parcursul a 6 luni, începând cu 1 octombrie anul 2021, cel mai mare eveniment expozitional mondial, cu impact benefic asupra schimburilor comercial-economice dintre ţări.