Duminică, 22 Mai 2022 03:50

Magazinul de mobilă din București al unei firme din R.Moldova, închis temporar după ce un dulap s-a înclinat și a vătămat un copil

ambianta1Ca urmare a unei sesizări primite în cursul după amiezii de 20 mai 2022, referitoare la un incident petrecut în incinta magazinului de mobilă Ambianța, din sectorul 2 al Capitalei, o echipă de control a Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Municipiul București (CPCMB) a verificat imediat împrejurările în care s-a desfășurat evenimentul.

„La fața locului, unde se aflau și reprezentanți ai Poliției Locale sector 2 și ai Sectiei 8 Poliție Judiciară, comisarii CPCMB au constatat că un copil cu vârsta cuprinsă între 6 și 7 ani fusese vătămat, în incinta magazinului, din cauza neancorării pieselor de mobilier expuse spre vânzare.”, au precizat reprezentanții ANCP, scrie ct100.ro.

În urma verificării corpurilor de mobilier, s-a constatat că una din ușile unui dulap neancorat era desprinsă și poziționată între perete și partea laterală a dulapului. La momentul deschiderii celeilalte uși, aceasta s-a înclinat și a lovit copilul.

Comisarii CPCMB au găsit și alte corpuri de mobilier expuse spre comercializare neancorate, existând același pericol de accidentare al consumatorilor.

Ca atare, aceștia au dispus imediat ancorarea tuturor corpurilor de mobilier existente în magazin, care pot pune, astfel, în pericol viața și siguranța consumatorilor, și oprirea temporară a prestării serviciilor.

Dat fiind că este necesară o cercetare amănunțită a condițiilor de comercializare și a modului în care sunt respectate, de către magazin, drepturile consumatorilor, controlul va continua în zilele următoare.

În același timp, reprezentanții poliției au deschis un dosar penal în acest caz.

ambianta

Firma aparține corporației „Ambianța” a fost fondată în anul 1999, în Republica Moldova, ghidată de dorința de a contribui la confortul unui număr larg de persoane prin oferirea produselor de calitate la prețuri cât mai accesibile.În prezent, “Ambianța” include mai multe societăți comerciale în Republica Moldova, România și Marea Britanie.

Construcția mobilei “Ambianţa” permite cumpărătorilor să asambleze ușor orice set de mobilă. Din acest considerent produsele noastre sunt comercializate în mai multe țări din Uniunea Europeană, printre care România, Mare Britanie și Germania.

Liniile noastre de producere sunt dotate cu utilaj și tehnică de ultima oră, majoritatea din ele de origine germană și italiană (HOLZMA, HOMAG, WEEKE, VITAP, BIESSE).

Sistemul de management al calității “Ambianța” corespunde cerințelor standardului internațional de calitate ISO 9001:2015, iar produsele sunt dotate cu certificate de conformitate.

“Ambianța” oferă garanție pe un termen de exploatare de 3 ani la toată mobila corp și 5 ani la saltele.