Joi, 03 Iulie 2014 20:21

Guvernul Suediei vrea să construiască un poligon modern în Telenești

Șoldănești, 1 Iulie 2014 — O delegație suedeză condusă de Henrik Huitfeldt, Consilier, Șef de cooperare pentru dezvoltare, Ambasada Suediei, Chișinău, au efectuat o vizită de studiu la proiectul interregional "Îmbunătățirea sistemului integrat de management al deşeurilor solide în raioanele Șoldănești, Rezina și Florești".

Oaspeții au fost documentați cu situația curentă de implementare a acestui proiect.

Delegația suedeză a întreprins această vizită cu scopul de a evalua oportunitatea cofinanțării acestui proiect de salubrizare.

În urma evaluării Guvernul Suediei ar putea iniția cofinanțarea pentru construcția Centrului inter-municipal de gestionare a deșeurilor solide în satul Parcani, r-nul Șoldănești. La moment decurg lucrări de proiectare la acest obiect.

Delegația a fost însoțită de Valerian Bînzaru, șeful Direcției Generale Dezvoltare Regională a Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, reprezentanți ADR Centru, GIZ, Inspectoratului Ecologic de Stat și autorităților publice locale de nivelul I și II.

Agenția de Dezvolatre Regională Centru a început implementarea acestui proiect în anul 2010. Începînd cu 2014 ADR Centru va continua activitățile în raza raioanelor Rezina și Șoldănești. Pe teritoriul raionului Florești proiectul va fi monitorizat de ADR Nord.

Inițial, după implementarea proiectului, circa 77 de mii de locuitori vor beneficia de un sistem comun de MDS. Ulterior, este preconizată extinderea proiectului, pentru a acoperi necesităţile a 200 de mii de locuitori din cele trei raioane.

ODIMM logo
280 70
WINEWIN 2020