Joi, 03 Iulie 2014 16:25

Green Run - un eveniment pentru cei ce apreciază distracția și modul sănătos de viață

A doua ediție „Green Run" își așteaptă participanții profesioniști și amatorii de sport și distracții în aer liber, în perioada 5-6 iulie, pe malul râului Nistru. Green Run este organizat de Asociația Explore Moldova, Asociația Națională de Turism Receptor din Moldova, cu sprijinul proiectului USAID CEED II (www.moldovaholiday.travel), ONG Pro Trebujeni, Consiliile raionale din Rezina, Șoldănești și Florești și administrațiile locale din 10 sate învecinate Tarasova, Alcedar, Poiana, Socola, Vadul-Rascov, Climautii de Jos, Cot, Bursuc, Japca, Sănătăuca.

Așa cum scopul acestui eveniment este de a promova modul sănătos de viață și de a crește interesul față de turismul intern prin redescoperirea locațiilor pitorești din Moldova, anul acesta Green Run se va desfășura în apropierea satului Tarasova, raionul Rezina și va cuprinde competiții la alergări și ciclism, excursii, distracții și concerte în aer liber.

Programul include alergări pe distanțe de 500 de metri, 5 km, 10 km, competiții de ciclism pe distanțe de 3, 10, 30 de kilometri pentru diferite categorii de vârstă și profesionalism. În prima zi vor avea loc cursele de cros, iar în a doua zi cele de bicicletă. Anul trecut, la Green Run au participat peste 200 de oameni, însă în acest an se așteaptă o participare mai mare, deoarece interesul față de cursă este sporit.

Participanții se vor deplasa din Chișinău, fie cu transportul propriu, sau cu transportul oferit de organizatori, iar cazarea va fi organizată în camping sau, la dorință, în casele cu specific local din satele învecinate. Pentru mai multe detalii și pentru a vă înregistra participarea accesați site-ul www.explore-moldova.md sau contactați organizatorii la numărul 069258006.

Organizatorii recomandă sosirea în locul competiției și cazarea în ajunul evenimentului pentru a profita la maxim de programul divers și comunicarea între prieteni.

Green Run- Green Fun!