CE 1160x100 4 2

Miercuri, 09 Iunie 2021 10:26

Uniunea Europeană va proteja frontiera Republicii Moldova, pentru a reduce migrația ilegală

opp droneUn program lansat de Uniunea Europeană prevede supravegherea cu drone, în mod coordonat, a granițelor unor țări membre UE, inclusiv a României, precum și a graniței Republicii Moldova.

Uniunea Europeană finanțează cu aproape șapte milioane de euro un proiect denumit BorderUAS, menit să crească gradul de protecție al teritoriului Europei în fața migrației ilegale, scrie romanialibera.ro.

Interesant este faptul că urmează a fi protejate nu doar țări UE, ci și câteva țări din afara Uniunii, dar care au o tendință de apropiere de UE. Autoritățile de la Bruxelles par că vor să creeze o barieră, în exteriorul UE, care să stopeze fluxurile de migranți.

Proiectul urmărește ca, până în anul 2023, Poliția de Frontieră din șase țări să poată primi date furnizate de drone (vehicule aeriene fără pilot) echipate cu radare. Cele șase țări beneficiare sunt următoarele: Grecia, Bulgaria, România, Republica Moldova, Ucraina și Belarus. Implicarea în acest program UE a Belarus pare surprinzătoare, dar trebuie amintit că proiectul BorderUAS a fost conceput înainte de înrăutățirea gravă, din ultimele săptămâni, a relațiilor dintre statele democratice și regimul de la Minsk.

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика