Luni, 03 Mai 2021 09:20

Fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost eliberat din închisoare în Republica Moldova

rizeaFostul parlamentar PSD Cristian Rizea a ieșit din închisoare mai repede decât s-ar fi așteptat. Autoritățile din Republica Moldova au decis duminică eliberarea sa.

Mai exact, potrivit Antena 3, autoritățile de la Chișinău l-au eliberat pentru că a expirat termenul maxim de zile până la care o persoană poate fi reținută în Republica Moldova în vederea extrădării, scrie money.ro.

De menționat este faptul că, Rizea a fost arestat pe 6 noiembrie 2020 pentru o perioadă de 18 zile de magistrații de la Judecătoria Chișinău, perioada de arest fiind ulterior prelungită succesiv până recent. În acest context, Ministerul român al Justiției a trimis, pe 4 noiembrie 2020, o cerere de extrădare.

Amintim totuși faptul că, fostul parlamentar a fost condamnat definitiv, în martie 2019, de Înalta Curte de Casație şi Justiție de la București, la 4 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru trafic de influență, spălare de bani şi influențarea declarațiilor.

În primă fază, Rizea a fost de negăsit pentru a fi încarcerat dar a fost ulterior localizat în Republica Moldova. El a reușit inclusiv să obțină cetățenia moldovenească, ascunzând autorităților de la Chișinău că are calitatea de inculpat şi, ulterior, pe cea de condamnat într-o cauză penală.

Prin decretul președintelui Republicii Moldova din 2 noiembrie 2020, fostului deputat român i-a fost retrasă cetățenia Republicii Moldova.

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика